Syö enemmän valkosipulia ja 5 muuta tapaa koettaa välttää syys- ja talviflunssa

Nämä tavat auttavat sinua tehostamaan kehosi puolustautumista flunssapöpöjä vastaan.

On taas se aika vuodesta, kun riski joutua flunssan kouriin on suurempi. Flunssaa vastaan voi suojautua, kun muistaa pestä kädet säännöllisesti ja esimerkiksi peittää suunsa, kun aivastaa.

Pure Wow’n mukaan on kuitenkin luonnollisiakin tapoja suojautua flunssalta ja tehostaa samalla immuunijärjestelmää. Alla kuusi vinkkiä.

Syö enemmän valkosipulia

Puolalaisen yliopiston tutkimuksen mukaan valkosipuli on antimikrobista ainetta ja immuunivahvistin. On kuitenkin hyvä muistaa, että lämpö tekee sen hyvät vaikutukset tehottomaksi, joten jos käytät valkosipulia ruoanlaitossa, lisää se juuri ennen tarjoilua tai kokeili sitä kylmässä salaatinkastikkeessa antamassa makua kasviksille.

Nuku riittävästi

Jos et nuku tarpeeksi, ei se vain haittaa immuunijärjestelmää, vaan se myös tekee vaikeammaksi taistella virusta vastaan, kun sellaisen on saanut. Saksalaisen yliopiston tutkimuksen mukaan uni ja vuorokausirytmi ovat immunologiset prosessien vahvoja säännöstelijöitä. Pitkittynyt univaje johtaa siis sellaisten solujen tuotantoon, jotka aiheuttavat lisääntynyttä immuunipuutosta.

Kuntoile enemmän

Kun päivät viilenevät, on erittäin houkuttelevaa jättää treeni väliin ja pysyä viltin mutkassa katsomassa telkkaria. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä idea, sillä säännöllinen kuntoilu (mikä voi olla esimerkiksi vain alhaisen intensiteetin 30 minuutin kävely) on tärkeää immuunijärjestelmän toiminnalle. Yhdysvaltain kansallisen lääketieteen kirjaston mukaan kuntoilu saa valkosolut kiertämään nopeammin, mikä mahdollistaa sen, että immuunijärjestelmä havaitsee sairaudet nopeammin ja voi auttaa huuhtomaan bakteerit pois keuhkoistasi. Säännöllinen liikunta auttaa myös nukkumaan paremmin, mikä taas auttaa pysymään terveempänä, kuten yllä kerrotaan.

Nauti auringosta, kun mahdollista

Yleensä ajan viettäminen auringossa yhdistetään kesään, mutta on tärkeää ja hyödyllistä tehdä niin myös silloin, kun ulkona on kylmä. Aurinko tehostaa mielialaa ja se voi myös estää sairastumista. Näin ilmeni Georgetownin yliopiston tutkimuksesta, joka selvitti, että auringonvalolle altistuminen voi energisoida T-soluja, joilla on keskinen rooli ihmisten immuniteetille. Koeta siis olla auringossa aina, kun mahdollista.

Naura enemmän

Naura on paras lääke, sanotaan, mutta siitä todella on iloa myös sairastumisen estämisessä. Western Kentucky -yliopiston tutkimuksen mukaan nauraminen pitää stressihormonit aisoissa ja tehostaa sellaista valkosolujen tyyppiä, joka taistelee infektioita vastaan. Katso siis hyvä komedia tai naura läheistesi kanssa, se on hyvästä terveydellesi.

Rajoita alkoholin juomista

Liiallista alkoholin käyttämistä on syytä rajoittaa, sillä siitäkin on apua sairauksien loitolla pitämisessä. Louisianan osavaltionyliopiston tutkimuksen mukaan liiallinen alkoholin käyttäminen on kytköksissä heikentyneeseen immuunijärjestelmään ja lisääntyneeseen herkkyyteen keuhkoinfektioille.

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.