Monella voi olla ennakkoluuloja suuseksin suhteen, kun suuseksiä saavalla osapuolella on kuukautiset menossa.

Jos suuseksin saaminen kuukautisten aikana kiinnostaa, kannattaa se ottaa kumppanin kanssa puheeksi ja jos hän on halukas kokeilemaan sitä, antaa palaa. Women’s Healthin mukaan ei ole mitään syytä, miksi sitä pitäisi välttää, jos osalliset ovat siihen yhtä innokkaita.

”Meidät on opetettu häpeämään kuukautisiamme ja tuntemaan ällötystä niiden takia, joten ei ole ihme, että olemme epävarmoja pyytämään suuseksiä kuukautisten aikana. Monet arkailevat mielihyvän ja nautinnon pyytämistä yleisestikin”, tohtori ja Sex With Dr Jess -podcastia vetävä Jess O’Reilly kertoi Women’s Healthille.

Jos suuseksin saaminen kuukautisten aikana on houkuttava tai kiinnostava ajatus, et ole ainoa tällaisten ajatusten kanssa. Seksuaaliterapeutti ja terveystieteen tohtori Debra Lainon mukaan monet ihmiset ovat kiihottuneita kuukautistensa iakana.

”Uteliasuus saattaa tulla siitä tabumaisuudesta, että harrastaa seksiä silloin kuin ’ei pitäisi'”, Laino totesi.

Jos tämä ei ole sinun juttusi, ei siinä ole mitään väärää eikä sinun tarvitse ottaa paineita sen kokeilemisesta. Jos taas ajatus herättää kiinnostuksesi (ja halusi), löydät alta oleellista tietoa ennen kuin lähdet kokeilemaan suuseksin saamista kuukautisten aikana.

Suuseksillä kuukautisten aikana on erilaisia hyötyjä

Women’s Healthin mukaan voit saada upeita orgasmeja kuukautisten aikana, mikä on sukuelimiin suuntautuvan verenvirtauksen ansiota. Suuseksi kuukautisten aikana voi myös tuntua paremmalta kuin penetraatio – etenkin jos sinulla on kramppeja ja turvotusta.

”Jos sinulla on lantion alueella oireita, saattaa suuseksi olla miellyttävämpi vaihtoehto”, naistentautien kliininen professori Mary Jane Minkin kommentoi.

Suuseksi voi jopa auttaa kramppeihin. Kerroimme aiemmin Lunetten ja Womanizerin tutkimuksesta, jossa itsetyydytyksen todettiin auttavan merkittävästi kuukautiskipuihin, ja vaikka tutkimus keskittyi itsetyydytykseen, on O’Reillyn mukaan orgasmi avainasemassa.

”Löydökset havainnollistavat, että saatamme olla jääneet paitsi yhdestä parhaiten saatavilla olevista rauhoittavista: nautinto”, O’Reilly kertoi Women’s Healthille.

Entä haitat? Minkinin mukaan kuukautisten aikana saadussa suuseksissä on erittäin pieni mahdollisuus, että veren välityksellä leviävät sukupuolitaudit tarttuvat kumppanista toiseen, jos jommallakummalla on jokin sellainen tauti. Myös muut sukupuolitaudit voivat tarttua samaan tapaan kuin sillon, kun kuukautiset eivät ole menossa.

5 vinkkiä nautinnon maksimoimiseen

Women’s Healthin mukaan on muutama tapa, joilla suuseksin saamisesta kuukautisten aikana voi tehdä siistiä ja mahdollisimman nautinnollista kaikille osallisille. Alla viisi vinkkiä:

  • Suuntaa suihkuun: Lainon mukaan kun on enemmän vettä pelissä, huuhtoutuu veri pois samalla, kun saat nautintoa kumppaniltasi.
  • Kokeile kuukautiskuppia: Jos veri mietityttää, voi kuukautiskupin käyttäminen auttaa vähentämään veren määrän suuseksissä minimiin. O’Reillyn mukaan monet ihmiset suosivat kuppeja, koska toisin kuin tamponeissa, niissä ei ole narua ja niitä käyttäessä kokevat olon varmemmaksi, ettei ohivuotoja tule.
  • Käytä pyyhettä: Jos harrastatte suuseksiä sängyssä, suosittelee Laino laittamaan tumman pyyhkeen sängylle suojaksi, ettei sänky pääsisi sotkeutumaan.
  • Valitse mukava asento: O’Reillyn mukaan jos sinulla on lantionpohjan jännitystä kuukautisten aikana, saattaa mukavin asento olla sellainen, jossa makoilet selällään ja vedät jalat ylös kyykkyasentoon. Jos taas krampit vaivaavat, voi kyljellään olo olla mukavinta.
  • Kokeile vähävuotoisempana päivänä: Jos et tykkää käyttää kuukautiskuppia tai tamponia, mutta et halua joutua tekemisiin runsaan verimäärän kanssa, suosittelee Laino harrastamaan suuseksiä sellaisena vuotopäivänä, jolloin vuoto on vähäisempää.

Kerroimme aiemmin, miksi naiset eivät pidä suuseksin saamisesta ja voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Women’s Health