Monet naiset sekä antavat että vastaanottavat mielellään suuseksiä, mutta kaikkien kohdalla näin ei ole.

Vaikka nainen antaisi mielellään suuseksiä kumppanilleen, ei hän välttämättä ole halukas saamaan itse sitä kumppaniltaan. Tämän taustalla voi olla monia syitä, mutta yksinkertaisemmillaan kyse voi olla vain siitä, ettei suuseksin saaminen ole hänen juttu – ja se on täysin hyväksyttävää.

Naiset ovat keskustelleet Reddit-sivustolla suuseksistä ja syistä, miksi eivät halua saada sitä kumppaniltaan. Sivuston AskWomen-osiossa naisille esitettiin seuraava kysymys: ”Jos et pidä suuseksin saamisesta kumppaniltasi, mistä se johtuu?”

Tällaisia vastauksia naiset antoivat:

1. ”Läpi elämäni minulle on opetettu, että alakerran alueeni on epäpuhdas paikka ja pornossa naisilla on täydellisen muotoiset häpyhuulet ja näin, joten en tunne oloani hyväksi omieni kanssa ja en mieluusti kohtaisi sitä.”

2. ”En nauti siitä tunteesta. Se on enemmän ärsyttävä/turhauttava kuin nautinnollinen.”

3. ”Ajatus suuseksin saamisesta on kuuma! Todellisuudessa siinä ei ole tarpeeksi painetta minulle, se ei oikein tunnu miltään.”

4. ”Olen niin tietoinen siitä, miltä se näyttää/haisee/maistuu/onko sänkeä, että minun on vaikea rentoutua ja antaa sen tapahtua.”

5. ”Koska kielet ovat limaisia ja suosin sitä, miltä penetraatio tuntuu.”

6. ”Rehellisesti sanottuna, se on pirun pitkästyttävää.”

7. ”Koska en pidä anna ja saa jotain takaisin -tyylistä (trauma) ja tästä syntyy pakollinen tavallaan valuutan vaihtaminen mielessäni, missä tunnen valtavaa syyllisyyttä tietäen, että minun ”pitäisi” tehdä samoin hänelle. Se myös tuo esiin paljon epävarmuuksia tietäessäni, että kaikki hänen aistinsa ovat kiinnittyneet minuun. Suosin liikkumista ja osallistumista ja jotain sellaista, joka antaa meille molemmille nautintoa.”

8. ”En vain pidä siitä, miltä se tuntuu, on niin paljon muita tapoja, joista nautin enemmän. Vihaan myös sitä painetta, kun miehet luulevat etten nauti siitä, koska ”en ole saanut sitä vielä oikein”, sellaista p*skaa, että siitä tulee heille haaste. Tyyliin on sellainen hetken hiljaisuus, kun naisena toteat ettet pidä suuseksin saamisesta. Jopa muut naiset katsovat sinua kuin hullua. Vitsailen tyttökavereideni kanssa, ketkä valittavat siitä, kun heidän miehensä eivät anna suuseksiä, että sanokaa vain heille, ettei se haittaa ja et juuri välitä suuseksistä, yhtäkkiä he ovat malttamattomina haluamassa osoittaa olevansa siinä ”se oikea”.”

9. ”En pidä siitä, miltä se tuntuu. Se on liian märkää eikä siinä ole tarpeeksi kitkaa.”

10. ”He eivät ole niin hyviä siinä, totta puhuen (vaikka antaisi neuvoja). Ja minulla on ollut aiempi kumppani, joka oli hyvä, joten taidottomuus on erittäin selvää.”

11. ”Tunnen oloni todella passiiviseksi ja en tiedä, mitä tekisin käsilläni. Sitten tylsistyn tai en osaa olla ajattelematta, miten minun täytyy tehdä jotain väärin, koska en nauti siitä tarpeeksi.”

12. ”Se tuntuu hyvältä ehkä kolme sekuntia. En ymmärrä sen viehätystä. Sen lisäksi se on minusta ällöttävää.”

13. ”Se tekee oloni epämukavaksi, koska en halua tehdä samoin hänelle.”

14. ”1. En saa nautintoa siitä. 2. Rakastan suudella ja ajatus kumppanini suutelemisesta suuseksin saamisen jälkeen on turn off. 3. Sormet tuntuvat niin paljon paremmalta ja saavat minut todella kuumaksi.”

15. ”Minä todella nautin siitä, mutta minua alkaa ahdistaa ajatellessani, etten ole laukeamassa tarpeeksi nopeasti, joten murehdin, alkavatko hänen sormet/kieli/niska tulla helläksi; hän ei nauti siitä; mitä jos en haise tai maistu hyvälle… ajatukset vain tulevat ja toistuvat ja sitten siirryn siitä, etten nauti siihen, että haluan sen olevan ohi. Haluisin oppia rentoutumaan ja nauttimaan siitä.”

On tärkeä muistaa, että seksimieltymykset ovat yksilöllisiä eikä siinä ole mitään väärää tai paheksuttavaa, jos et tykkää saada suuseksiä. Myös se on tärkeä muistaa, että ketään ei pidä painostaa vastaanottamaan suuseksiä, jos hän ei sitä halua saada – ja sama koskee tietysti myös suuseksin antamista sekä mitä tahansa muuta seksuaalista tekoa.

Löydät lisää naisten keskustelua suuseksistä ja syistä, miksei se kiinnosta, täällä.

Jos harrastat suuseksiä, muista käyttää uuden kumppanin kanssa suojaa – tutkimuksen mukaan vain harva suomalainen käyttää. Toisen tutkimuksen mukaan miesten kannattaisi antaa naisille säännöllisesti suuseksiä – jos nainen on suostuvainen – ja kolmas totesi, että naiset saavat vähemmän suuseksiä kuin antavat.