Miehet eivät ole yhtä innokkaita antamaan suuseksiä naisille, vaikka pitävät sen tekemisestä.

Kanadalaistutkimuksen perusteella sukupuolten välillä melkoisia eroavaisuuksia, kun on kyse suuseksin antamisesta ja saamisesta sekä siitä, kuinka paljon siitä nauttii. Tutkimukseen osallistui 900 korkeakouluopiskelijaa.

Women’s Healthin mukaan naiset ovat kaksi kertaa todennäköisemmin antaneet suuseksiä ilman, että mies on koskaan antanut heille suuseksiä. Naisista näin oli käynyt 26 prosentille, kun taas miehistä vastaavaa oli kokenut vain kymmenen prosenttia.

Huolimatta siitä, että naiset ovat suuseksin antamisen suhteen aktiivisempi osapuoli, vain 28 prosenttia naisista kertoi nauttivansa suuseksin antamisesta. Miesten kohdalla taas suuseksin antaminen on monelle miellyttävää: 52 prosenttia sanoi sen olevan ”todella kuumaa” touhua.

Women’s Healthin mukaan kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistuneesta kertoi suuseksin saamisen ja/tai antamisen olleen osa viimeisintä ”säätöään” ja sanoi suuseksin saamisen olleen todella nautinnollista, mutta sen antaminen oli hieman vähemmän nautinnollista.

Tutkimuksessa selvisi myös, että kumppaninsa kanssa saman katon alla asuneet, kihloissa tai naimisissa olleet naiset mielsivät suuseksin paljon nautinnollisemmaksi kuin mitä se oli satunnaisen seksin tai friends with benefits -kumppanin kanssa. Miehillä samanlaista vaikutusta satunnaisten kumppanien suhteen ei ollut.

Women’s Healthin mukaan tutkimuksen opetus on, että jos kumppanisi pitää suuseksin antamisesta, älä pelkää pyytää sitä lisää – hän voi itse asiassa nauttia siitä enemmän kuin luulet.

Tutkimus ilmestyi Canadian Journal of Human Sexuality -julkaisussa ja voit lukea siitä lisää täältä.

Lähde: Women’s Health