Itsetyydytyksen ja orgasmien on puhuttu auttavan kuukautiskipuihin ja nyt tätä on tutkittu myös tieteellisesti.

Orgasmit todella lievittävät kuukautiskipuja, vahvistaa maailman ensimmäinen kliininen tutkimus aiheesta. Kuukautiskupeista tunnetun Lunetten sekä klitoriskiihottimista tunnetun Womanizerin yhteistyössä toteuttamassa Menstrubation-tutkimuksessa paljastui, että jo kolmen kuukauden aktiivisella itsetyydytyksellä oli kipua lieventäviä vaikutuksia kaikkiin tutkittuihin kuukautisoireisiin.

Tutkimuksessa mitattiin oireita, kuten kramppeja, vatsakipuja, selkäkipuja, ärtynyttä olotilaa, rintojen herkkyyttä, levon tarvetta, vatsan turvotusta, ripulia ja muita vatsavaivoja. Kipulääkkeiden syömisen sijaan osallistujat masturboivat aina kokiessaan kuukautisiin liittyviä oireita sekä mittasivat kuukausittain niin kivun voimakkuuden kuin tiheyden standardoidulla kymmenen pisteen asteikolla

Tulosten mukaan lähes puolelle (42 %) itsetyydytys toimi kipulääkkeitä parempana kivunlievityksen keinona, kun taas lähes yhtä moni tutkittava (43 %) kertoi lääkityksen toimivan heillä tehokkaammin. Yleisimpiä vastauksia lopuilla 15 prosentilla olivat lääkityksen ja itsetyydytyksen yhdistelmä, jokin kuuma, CBD -öljy, uni, taikka urheilu.

Tutkimus osoitti, että niin kivun voimakkuus kuin tiheyskin pienenivät merkittävästi testivaiheen aikana. Yli kaksi kolmesta (70 %) tutkimukseen osallistuneesta kertoi säännöllisellä itsetyydytyksellä olevan lieventävä vaikutus kivun voimakkuuteen ja 42 prosenttia osallistujista sanoi, että säännöllinen itsetyydytys vaikutti heidän kipujensa tiheyteen.

Valtaosa suositteli itsetyydytys kivunlievityksenä

Yksi tutkimuksen merkittävä löydös oli se, että tutkimusjakson jälkeen tutkituista jopa 90 prosenttia suositteli itsetyydytystä kivunlievityksenä ja 85 prosenttia sanoi jatkavansa itsetyydytystä kivunlievityskeinona tutkimuksen jälkeenkin. Toinen merkittävä löydös oli se, että kuukautiskivut pysyivät alhaisina myös testivaiheen jälkeisenä kuukautena.

”Tutkimuskin vahvistaa, että itsetyydytys voi vaikuttaa myönteisesti fyysiseen terveyteen. Orgasmi vapauttaa mielihyvähormoneita sekä rentouttavia hormoneita, ja parantaa niin aineenvaihduntaa kuin verenkiertoa, mitkä ovat avainasemassa kivunlievityksessä”, Lunetten toimitusjohtaja Heli Kurjanen kertoo.

”Itsetyydytyksellä on fyysisten hyötyjen lisäksi kuitenkin myös vaikutuksia yleiseen hyvinvointiimme. Nautinto, rentoutuminen ja oman kehon tuntemus ovat tärkeä osa jokaisen hyvinvointia”, hän muistuttaa.

”Kuukautisista ja itsetyydytyksestä puhuminen auttaa rikkomaan tabuja ja vähentämään kuukautishäpeää. Itsetyydytys ei helpota ainoastaan kuukautiskipuja, vaan auttaa myös jokaista tuntemaan omaa kehoaan ja sen toimintaa paremmin”, Kurjanen painottaa.

Kolme kuukautta kestäneeseen Menstrubation-tutkimukseen osallistui 486 henkilöä 19 maasta, joista yksi oli Suomi. Voit tutustua tutkimukseen tarkemmin täällä.