Mistä saa kotimaan parhaat hampurilaiset? Tähän on saatu nyt vastaus!

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi on äänestetty Salossa toimiva JJ’s BBQ -ravintola. Ravintola nappasi voiton hampurilaisiin erikoistuneen Burger Lovers Finland -yhteisön avoimessa yleisöäänestyksessä.

Äänestyksessä annettiin 31 800 ääntä, joista JJ’s BBQ kahmaisi 7,6 prosenttia. Toiseksi sijoittui useilla paikkakunnilla toimiva Naughty BRGR (5,2% äänistä) ja kolmanneksi oululainen Kauppuri 5 (3,3% äänistä).

”Burgerifanit pääsivät koronarajoitusten jälkeen keväällä taas liikkeelle ja saimme aktiivien avulla päivitettyä Suomen parhaiden burgeriravintoloiden listan, jonka kärki on nyt rankattu”, Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari kertoo.

”Suomessa on vahva hampurilaiskulttuuri ja on selvää, että parhaat suomalaisravintolat pärjäävät burgerien vertailussa mihin tahansa ulkomaiseen tarjontaan”, hän lisää.

Löydät Suomen parhaiden hampurilaisravintoloiden top 10:n artikkelin lopusta sekä näet yhden esimerkin voittajaravintolan tarjonnasta.

Itse tehty savustin käytössä

JJ’s BBQ -ravintola on perustettu vuonna 2019 ja sitä pyörittää Lapista lähtöisin oleva Jari-Pekka Kallunki. Somessa suosittu ravintoloitsija on yksi suomalaisen barbecue- ja grillaustaidon tunnetuimpia mestareita ja asiakkaat ovat valmiita ajamaan pitkiäkin matkoja Kallungin burgereiden perässä.

Ennen ravintoloitsijan uraansa Kallunki ajautui salolaiseen metallipajan töihin, missä hän oppi metallinkäsittelyn ja hitsauksen. Kallunki onkin suunnitellut ja valmistanut itse käyttämänsä savustimen, kun ei löytänyt Suomesta sopivaa mallia.

”Tavoitteenani oli aluksi kiertää mahdollisimman monet festarit aitoja BBQ-herkkuja ja savustimia myyden. Rakensin autotalliini ammattitason keittiön ja myin savustettuja lihoja ulos myös suoraan kotoa”, Kallunki kertoo.

”Kolme vuotta sitten otimme vaimoni kanssa rohkean askeleen ja avasimme Salon teollisuusalueelle oman BBQ-ravintolan. Festivaaleilta saatu maine auttoi alkuun ja asiakkaat löysivät meidät pian. Nyt suunnittelemme jo laajentumista, missä tämä upea palkinto meitä varmasti auttaa”, hän lisää viitaten ravintolansa tuoreeseen voittoon.

Kärkikymmenikössä ravintoloita Oulun korkeudelta saakka

Burger Lovers Finland -yhteisö kiinnittää erityisesti huomiota ravintoloissa nautittujen hampurilaisten laatuun ja makuun. Ryhmän suosituksista on laadittu lista Suomen sadasta laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta.

Äänestyksessä yleisöllä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan näiden sadan ravintolan lisäksi myös listan ulkopuolelta. Kymmenen parhaan joukkoon pääsi kolme useilla paikkakunnilla toimivaa ravintolaa sekä ravintoloita Helsingistä Oulun korkeudelle saakka.

Äänestyksen tulokset julkistettiin Helsingin Rautatietorilla 18. kesäkuuta saakka vietettävillä Burger Lovers -festivaaleilla. Alla äänestyksen kärkikymmenikkö, eli Suomen parhaat hampurilaisravintolat:

  1. JJ’s BBQ, Salo (7,6 %)
  2. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (5,2 %)
  3. Kauppuri 5, Oulu (3,3 %)
  4. Social Burgerjoint, useita paikkakuntia (3,1 %)
  5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3,1 %)
  6. Boneless, Helsinki (3,0 %)
  7. The Van, Kotka (2,9 %)
  8. Bites Burger, Helsinki (1,9 %)
  9. Gastrobar B/P, Kuopio (1,8 %)
  10. Box Cafe & Grill, Sipoo (1,7 %)
JJ’s BBQ on tullut tunnetuksi Black Angus Brisket -burgeristaan. Ravintolan menestys perustuu ruoan tuoreuteen, huippulaatuisiin raaka-aineisiin ja huolellisiin valmistusmenetelmiin. Kuva: JJ’s BBQ