Suomalaiset saavat eniten orgasmeja takaapäin-asennossa – asento etenkin miesten mieleen

Vaikka naisetkin pitävät takaapäin-asennosta, pääsevät he hekuman huipulle parhaiten jollakin muulla tavalla kuin yhdynnässä.

Suomalaiset saavuttavat seksissä nautinnon huipun parhaiten takaapäin-asennossa. Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan lähes joka neljäs (24%) kokee asennon parhaaksi orgasmin kannalta.

Kärkikahinoissa toisella ja kolmannella sijalla ovat perinteinen lähetyssaarnaaja (15 %) sekä paranneltu versio lähetyssaarnaajasta (13 %), jossa naisen jalat on esimerkiksi nostettu kumppanin hartioille.

Takaapäin-asento, joka tunnetaan myös doggy style -nimellä, on etenkin miesten mieleen. Enemmistö miehistä (33%) kertoi saavansa orgasmin parhaiten tässä asennossa, kun taas naisten listalla se oli yhdyntäasennoissa toisena (15%).

”Lempiasennot ovat luonnollisesti yksilöllisiä, mutta takaapäin-asennon suuri suosio saattaa johtua ensinnäkin asennon fyysisestä helppoudesta miehelle, kun käsiin ei synny rasitetta ja seksistä voi nauttia sitä myöten rennommin. Toiseksi takaapäin-asennossa näkee myös hyvin oman kumppaninsa, intiimialueet sekä penetraatioliikkeen, jotka saattavat lisätä kiihottumista”, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Naisilla toimii parhaiten muu kuin yhdyntä

Orgasmin saamisen kannalta toiseksi suosituin asento miesten keskuudessa on paranneltu lähetyssaarnaaja (16 %) ja kolmantena perinteinen lähetyssaarnaaja (14 %). Yhdyntäasennoista naisten suosikki on klassinen lähetyssaarnaaja (16%) ja kuten yllä jo mainittiin, on toisena takaapäin-asento.

Naisista enemmistö, 17 prosenttia, kokee kuitenkin pääsevänsä hekuman huipulle parhaiten jollakin muulla tavalla kuin yhdynnässä.

”Usein naiset nauttivat sellaisista asennoista, joissa seksuaaliselle stimulaatiolle herkkä klitoris saa kosketusta joko suulla, sormilla tai seksivälineillä. Naisilla G-piste sijaitsee emättimen etuseinämässä ja A-piste kohdunkaulan läheisyydessä, ja joissain asennoissa penis voi osua juuri näihin kohtiin tuottaen suurta mielihyvää”, Lavikainen sanoo.

”Tyynyn asettaminen selän alle lähetyssaarnaajassa voi auttaa miellyttävän kulman löytämisessä. Perinteisessä lähetyssaarnaajassa ollaan myös kasvokkain ja hyvin lähekkäin, joka on joillekin naisille tärkeä osa seksiä, hän jatkaa.

Laukeaminen vaikeampaa naisille

Lusikka-asento ja sylikkäin oleminen ovat selvästi vähemmän suosittuja asentoja orgasmin saamisen kannalta. Miehistä vain neljä prosenttia laukeaa parhaiten lusikassa ja yksi prosentti sylikkäin, kun taas naisista neljä prosenttia saa orgasmin parhaiten lusikassa ja kolme prosenttia sylikkäin.

Kaalimadon tutkimuksen mukaan neljä prosenttia suomalaisnaisista ei kuitenkaan saa orgasmeja missään asennossa. Miehistä vastaava osuus on yksi prosentti.

”Kaikki naiset eivät saavuta emätinorgasmeja, mutta saavuttavat sen klitorista stimuloimalla. Jotkut naiset saavat orgasmin, kun klitorista ja emätintä kiihotetaan yhtä aikaa. Toiset naiset saavat orgasmin jollakin muulla tavoin ja jotkut eivät ole kokeneet sitä koskaan”, seksuaaliterapeutti toteaa.

”Orgasmin kokemiseen vaikuttavat monet asiat, mutta myös se, miten tärkeänä nainen pitää omaa nautintoaan, hän huomauttaa.

Lähes puolet kaipaa monipuolisuutta seksielämäänsä

Kaalimadon mukaan lähes puolet (46 %) suomalaisista kaipaa seksielämäänsä lisää monipuolisuutta, ja jopa 42 prosenttia kertoo kangistuvansa petipuuhissaan liikaa vanhoihin kaavoihin. Joka neljäs (25 %) suomalainen puolestaan kokeilee säännöllisesti uusia asentoja seksikumppaninsa kanssa, ja juuri tällaisilla pienillä askeleilla voi saada aikaan uutta intoa ja kokeilunhalua suhteeseen.

”Rutinoituneeseen seksiin voi tuoda lisää leikkimielisyyttä esimerkiksi siirtymällä makuuhuoneesta toisaalle, keksimällä uusia tapoja koskettaa toista, puhumalla tuhmia, pukeutumalla uusiin asuihin tai kokeilemalla jotakin uutta seksivälinettä”, Lavikainen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että seksin olisi hyvä olla molemmille osapuolille riittävän nautinnollista. Kaikki lähtee siis avoimesta keskusteluyhteydestä kumppanin kanssa.

”Jos omia seksuaalisuuteen liittyviä toiveita on hankala tuoda esille suoraan, erilaiset seksipelit toimivat hyvinä keskustelunavaajina. Samalle pelit tarjoavat uusia ideoita seksiin. Myös esimerkiksi seksivälinesivustojen selaaminen ja tuotearvostelujen lukeminen on hauskaa ajanvietettä yhdessä ja voi helpottaa seksistä keskustelemista”, Lavikainen neuvoo.

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin kansalaispaneelissa toukokuussa 2019 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.