Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan ruokavalion muutoksella voisi olla positiivinen vaikutus kuivuudesta kärsivien alueiden vesivarantoihin.

Maailman pitkäaikainen ongelma eli veden puute ei ole hävinnyt mihinkään, vaan se on oikeastaan lisääntymässä. Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan eläinkunnan tuotteiden vähentämisellä ruokavaliossa voisi olla merkittävä osaratkaisu pahenevaan vesipulaan.

Lihantuotanto vaatii vettä kaikista maataloustuotteista eniten. Tutkimus on tehty yhdessä Saksassa sijaitsevan Bonnin yliopiston kanssa.

Vaikka Suomessa ei olekaan vesipulaa, käytämme vettä alueilla, jossa veden puutteesta kärsitään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen tuodaan sellaisilta alueilta ruokaa, jotka kärsivät veden puutteesta, mutta sitä käytetään lihantuotannossa.

53% Suomen vesijalanjäljestä syntyy maamme rajojen sisäpuolella. 47% taas vastapainoisesti syntyy rajojemme ulkopuolella. Suurin osa rajojemme ulkopuolella syntyvästä vesijalanjäljestä tapahtuu alueilla, joissa on jo valmiiksi hyvin vähän vettä. Näin ollen olemme myös vastuussa kuivuudesta kärsivien alueiden vesivarannoista.

Lähde: Aalto.fi