Erilaiset syötävät voivat olla avuksi, jos haluat pitää rypyt loitolla.

Ryppyjä vastaan koetetaan taistella erilaisten kauneustuotteiden avulla ja ihoa hoidetaan rasvoin sekä voitein, jotta se pysyisi hehkuvana. Ulkoisesti käytettävien tuotteiden sijaan apua nuorekkaaseen ulkonäköön voi saada myös sisäisesti: syömällä tiettyjä syötäviä.

Yksi hyvä esimerkki on mustikat. Mirrorin mukaan ravitsemusterapeutit ja terveysalan ammattilaiset ovat todenneet, että mustikoiden syöminen päivittäin on yksi parhaista tavoista pysyä nuorena ja terveenä.

Mustikat sopivat anti-ageing-mielessä hyvin, koska ne ovat hyvästä sydämelle ja aivojen toiminnalle, minkä lisäksi ne ovat täynnä antioksidantteja. Mustikoita voi käydä poimimassa metsästä pakastimen täytteeksi, joten ne eivät välttämättä tee suurta lovea lompakkoon.

Näiden herkullisten marjojen lisäksi on muitakin syötäviä, jotka voivat auttaa näyttämään nuorelta. Lue alta lisää, mitä popsimalla voit koettaa pitää rypyt loitolla.

Pähkinät

Työ- tai opiskelupäivän aikana on hyvä pitää jotain pientä naposteltavaa lähettyvilä välipalaksi. Sokeristen syötävien sijaan kannattaa suosia pähkinöitä. Rusinat, saksanpähkinät, mantelit ja pistaasit sisältävät kaikki terveellisen annoksen hyviä rasvoja, jotka antavat terveen ihon ja parantavat kolesterolia. Mirrorin mukaan saat terveen, hehkuvan ihon hetkessä.

Vihreä tee

Samaan tapaan kuin pähkinät, vihreän teen anti-inflammatoriset vaikutukset auttavat ihon ulkonäössä. Vihreä tee voi viivyttää auringon aiheuttamaan vahinkoa ja ryppyjä. Mirrorin mukaan siinä on runsaasti epigallokatekiinigallaattia, antioksidanttia, joka tukahduttaa inflammaatiota. Jos sinulla on nivelkipuja, vihreä tee voi auttaa.

Kala

Hanki proteiinejasi vähärasvaisesta, terveellisestä lähteestä, kuten sardiineista. Niissä on myös runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat vähentämään LDL-kolesterolia, sekä B12-vitamiinia, mikä auttaa edistämään sydän- ja verisuonitoimintaa. Jos sardiinit eivät maistu, voit syödä myös makrillia, lohta tai tonnikalaa. Tonnikalan tyydyttymättömät rasvahapot voivat auttaa minimoimaan ryppyjen näkyvyyttä.

Kurkku

Kurkussa on vähän kaloreita ja paljon ravintoaineita sekä vettä, joka auttaa ihoa pysymään hehkuvana. Kurkkuviipaleiden laitto silmien päälle voi auttaa vähentämään silmäpussien näkyvyyttä, tummia silmänalusia ja pöhöttyneisyyttä.

Lehtikaali

Tässä superruoassa on Mirrorin mukaan paljon luteiinia, joka on ravintoaine, jota keho ei osaa valmista itse. Sitä on vihreissä lehtivihanneksissa ja niiden syöminen voi auttaa pitämään näkösi huippukunnossa. Se myös pitää sinut sekä fyysisesti kunnossa että kognitiivisesti. Tutkimuksissa on todettu, että ruokien luteiini auttaa suojelemaan silmiin liittyviltä ongelmilta, kuten kaihilta.

Siitakkeet

Yksi harmaantumista aiheuttava tekijä on kuparin puute. Sen tasojen tehostamiseksi kannattaa Mirrorin mukaan syödä enemmän siitakkeita. Yhdessä kupillisessa näitä sieniä on yli 100 prosenttia päivän saantisuosituksesta.

Edamame-pavut

Prosessoimaton soija sopii mainiosti pitämään ryppyjä loitolla. Mirror kertoo, että vain kolmen kuukauden säännöllinen syöminen voi auttaa suojaamaan rypyiltä. Näiden papujen toinen hyöty on se, että ne ovat täynnä kuitua, antioksidantteja sekä K-vitamiinia.

Greippi

Yksi parhaista hedelmistä ikääntymistä vastaan on greippi. Sen ravintoaineet suojaavat ihosoluja ennenaikaiselta kuolemalta ja auttavat tukemaan kollageenin tuotantoa. Yhdessä greipissä on Mirrorin mukaan C-vitamiinia yli 100 prosenttia päivän saantisuosituksesta aikuiselle.

Suklaa

Viimeisenä, muttei väheisempänä, on otsikossakin mainittu suklaa. Mikä tahansa suklaa ei kuitenkaan auta pysymään nuoren näköisenä, vaan kannattaa valita tummaa suklaata, joka voi auttaa kiinteyttämään ihoa. Tumman suklaan flavanolit voivat suojata ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Jotta nämä hyödyt saa, täytyy kuitenkin popsia suklaata, jossa on 70 prosenttia tai enemmän kaakaota.

Lähde: Mirror