Vaikka Suomessa ystävänpäivä onkin enemmän ystävien kuin rakastavaisten juhla, voi päivä silti vetää sinkkujen mieliä matalaksi.

Maailmalla suosittu treffipäivä ja rakastavaisten usein toisilleen omistama päivä on lähestymässä kovaa vauhtia. Suomessa ystävänpäivää on yleensä vietetty enemmän antamalla kortteja ystäville, mutta ystävänpäivän tottumukset ja tavat maailmalta ovat leviämässä enenevissä määrin Suomeenkin.

Nykyisin parit antavat toisilleen lahjoja ystävänpäivänä ja viettävät romanttisia iltoja yhdessä. Kliseisesti sinkut taas viettävät mieli maassa ystävänpäivää, mutta itseään voi koettaa piristää muiden sinkkujen vinkkien avulla:

1. Hemmottele itseäsi tavalla, jota et tekisi muuna päivänä sinä vuonna

”Sinkkuna oleminen ystävänpäivänä saa minut haluamaan hemmotella itseäni. Olen kahdesti ollut sinä päivänä kylpylässä ja se on oikeastaan vuoden paras päivä itselleni”, kertoo 26-vuotias Justin.

2. Yhdistä kolme lempijuttuasi ja tee ne kaikki samana iltana

”Olen oppinut, että syömällä chipotleburritoja kylpyammeessa ja viinilasi seuranani, on paras (ja sotkuisin) tapa viettää ystävänpäivää”, vinkkaa 24-vuotias Sarah.

3. Nautiskele suuri suklaasydän

21-vuotias Emily kertoo, että ei tee ystävänpäivänä mitään eri tavalla kuin ostamalla itselleen suklaata. ”Sillä on väliä ja se saa minut tuntemaan itseni erityiseksi kuin kaikki muutkin”, hän lisää.

4. Vie itsesi ulos treffeille itsesi kanssa

”Olen ottanut tavaksi viedä itseni syömään ja elokuviin ja paluumatkalla pysähdyn ostamaan suklaata Teen sen itselleni ja kaikki ovat lopulta iloisia”, sanoo Nicole, 24.

5. Kerää kaverit kokoon

”Lähetän Facebook-kutsun kavereilleni ja pyydän heidät kaikki nyyttikesteille. Näin kaikilla on paikka, minne mennä”, ehdottaa 28-vuotias Michelle.

6. Ympäröi itsesi muilla sinkuilla

23-vuotias Samantha kertoo menevänsä paikalliseen baariin muiden sinkkukavereidensa kanssa. ”Tansimme musiikin tahtiin ja flirttailemme sinkkupojille. Se saa olomme tuntumaan ainakin vähemmän yksinäiseltä”, hän sanoo.

7. Tee jokin hyvä teko

”Nuoresta asti olen viettänyt ystävänpäivän tekemällä jonkinlaista yhdyskuntapalvelua. Viime vuonna olin töissä kodittomien turvapaikassa”, vinkkaa Marissa, 27.

8. Muistuta jotakin henkilöä siitä, kuinka paljon hänestä välität

”Olen ollut ystävänpäivänä sinkku monen monta kertaa. Ainoa syy, miksi olen sujut asian kanssa, on se, että teen päivän pointiksi kertoa kaikille rakastamilleni ihmisille, että rakastan heitä”, kertoo 29-vuotias Brian.

Lähde: Your Tango