Viimeistään 50 Shades of Gray on saanut naiset pohtimaan, kannattaisiko seksin harrastamista kuukautisten aikaan kokeilla sittenkin.

Asiaan liittyy kumminkin kysymyksiä: Pitäisinkö siitä? Pitäisikö partnerini siitä? Ja onko se turvallista?

Nämä asiat sinun tulee tietää, mikäli ajattelit kokeilla seksin harrastamista siihen aikaan kuukaudesta:

1. Lääkäreiden mielestä asialle ei ole esteitä.

Jos ajatus tuntuu sinusta miellyttävältä, ei seksille kuukautisten aikaan ole esteitä. Seksin harrastaminen tällöin on täysin turvallista molemmille osapuolille. Yksi ihmisten suurista huolenaiheista on hommasta aiheutuva sotku. Sitä voi välttää laittamalla sänkyyn pyyhkeen suojaksi, tai heittäytymällä puuhiin suihkussa.

2. Voit todella nauttia siitä – ja paljon.

Naisten kiihottuminen on monista asioista kiinni. Toisia kuukautiset häiritsevät niin, että heidän on vaikeaa päästä oikeanlaiseen tunnelmaan. Toisilla kiihottuminen saattaa kuukautisten aikaan taas olla huipussaan. Tähän aikaan kuusta et tarvitse välttämättä ollenkaan liukuvoiteita, mikä voi myös lisätä nautintoa. Orgasmeista voi myös tutkimusten mukaan olla apua kuukautiskipuihin ja PMS-oireisiin.

3. Myös partnerisi voi nauttia siitä.

Naisten ei kannata ajatella, että heidän kumppaninsa pitäisivät seksin ja kuukautisten yhdistelmää ällöttävänä. Yleensä henkilö, joka kieltäytyy seksistä kuukautisten aikaan, on nimenomaan hän, jolla on kuukautiset. Ennen hommiin ryhtymistä kannattaa käydä keskustelu molempien osapuolten ajatuksista ja tuntemuksista asian suhteen.

4. Sotkun määrä on mahdollista minimoida.

Kun harrastat seksiä kuukautisten aikaan, voit käyttää naisten kondomia. Se vähentää ulostulevan veren määrää. Myös tavallisen kondomin käyttö tekee siistiytymisestä helpompaa. Painovoimaa kannattaa käyttää hyödyksi: Lähetyssaarnaaja-asento eli jossa nainen makaa selällään miehen alla, pitää veren sisällä parhaiten. Vähiten sotkua on tiedossa myös kuukautisten loppuvaiheilla, kun vuoto on vähäisempää.

5. Muista vaihtoehdot.

Jos yhdyntä kuukautisten aikaan tuntuu epämiellyttävältä ajatukselta, voit harrastaa seksiä myös muilla tavoin, jolloin sotkuakin tulee vähemmän. Keskityttäessä käsillä hyväilyyn, voit käyttää tamponia.

6. Älä unohda ehkäisyä.

Myös kuukautisten aikaan on mahdollista tulla raskaaksi. Joskus ovulaatio voi tapahtua päällekkäin kuukautisten aikaan, ja myös sperma säilyy elossa kolmesta viiteen päivään. Muista siis huolehtia ehkäisystä kuukautistenkin aikaan. Kuukautiset eivät myöskään suojaa sukupuolitaudeilta, ja itseasiassa kuukautisten aikaan tartuntariski on suurempi, johtuen enemmän auki olevasta kohdunkaulasta.

Lähde: Health News