Ero voittajan ja toiseksi sijoittuneen välillä oli lähes sata pistettä.

Israelin edustaja Netta on voittanut tämän vuoden Euroviisut kappaleellaan Toy. Ammattiraatien äänien julkistamisen jälkeen Israel oli kolmantena, mutta yleisöäänet siivittivät maan selvään voittoon, sillä eroa toiseksi tulleeseen Kyproksen Eleni Foureiraan oli lähes sata pistettä (529 vs 436).

Netan kantaaottava Toy-kappale oli yksi tämän vuoden viisukilpailun ennakkosuosikeista, kuten oli myös Foureiran Fuego. Kolmanneksi sijoittui hieman yllättäen Itävallan Cesár Sampson, joka esitti kappaleen Nobody But You.

Portugalin Lissabonissa järjestetyissä Euroviisuissa Suomea Monsters-kappaleella edustanut Saara Aalto oli 25. eli toiseksi viimeinen. Suomi sai yhteensä 46 pistettä, 23 ammattiraadilta (Israelista 6, Makedoniasta 5, Iso-Britanniasta 4, Ruotsista ja Tsekistä 3 ja Virosta 2) sekä 23 yleisöäänestyksestä (Virosta 10, Ruotsista 6, Australiasta 4 ja Islannista 3).

”Toka sija pysyi tietyllä tavalla, haha! Toka vika! Joskus näinkin”, Aalto kommentoi Ylen mukaan tulosten selvittyä ja viittasi maineeseensa ”ikuisena kakkosena”.

”Oon superylpeä mun esityksestä ja finaaliesitys oli yksi parhaista lavavedoistani ikinä! Tietenkin nyt harmittaa, mutta aina suunta kohti uusia seikkailuja”, hän jatkoi.

Löydät Euroviisujen kaikki tulokset täältä ja viisuesityksiä voit katsoa Euroviisujen YouTube-kanavalta täällä. Artikkelin yltä sen sijaan voit katsoa viisut voittaneen Netan Toy-esityksen lauantain viisufinaalista ja alta Saara Aallon finaaliesityksen.