Tubettaja pyysi suomalaisilta ehdotuksia lauseista, joita hän koettaisi lausua, ja lopputuloksena syntyi hauska video.

Ruotsalainen tubettaja Nackagubben rakastaa kieliä ja halusikin kokeilla, miten häneltä sujuisi itänaapurinsa kielen puhuminen – kyse on siis tietysti suomen puhumisesta. Nuori tubettaja suuntasi marraskuun puolivälissä Reddit-sivuston Finland-osioon, missä hän pyysi muilta käyttäjiltä hyviä lauseita, joita hän voisi sitten lukea videolla.

Marraskuun lopulla video näki päivänvalon YouTubessa ja Nackagubben on sen myötä noussut otsikoihin Suomessa. Videon alussa Nackagubben kehaisee Suomen olevan hyvä naapurimaa ja että suomalaisilla ja ruotsalaisilla on paljon yhteistä – paitsi kieli.

Videolla Nackagubben kokeilee lausua muun muassa seuraavat lauseet:

Tuu kattoon kattoon, kun kärpänen tapettiin tapettiin

Kokoa kokoon koko kokko! Koko kokkoko? Koko kokko!

Kumpi umpilampi onpi lämpimämpi?

Mukana on myös hieman lyhyempiä, helpompia lauseita, kuten oot ihan hupiukko sekä maukas mansikka. Yksi ehdotuksista on sellainen, jota Nackagubben ei kuitenkaan suostu edes kokeilemaan: Aiheuttikohan Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkän lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas epäjärjestelmällistyttämättömyydelläänsäkään atomiydinenergiareaktorigeneraattorilauhduttajaturbiiniratasvaihteen rikkoutumisen?

”Oletteko tosissaan? Ilmeisesti tämä lause on aito, mutta minun silmissäni se näyttää kuin olisivat iskeneet päänsä näppäimistöön ja sitten väittäsivät, että ’Hei, tässä on lause'”, mies tokaisee videolla.

Mitä kaikkea ruotsalaismies sai lausuttavakseen? Se selviää katsomalla artikkelin yllä oleva video!