Riitely, lautapelien pelaaminen, lomamatka… – Tutkimus: Nämä ovat parhaimmat tavat oppia tuntemaan oma kumppani

Tutkimuksen mukaan osa ihmisistä ajattelee, että vasta viiden vuoden jälkeen voi todella sanoa tuntevansa kumppaninsa.

Jos olet uudessa suhteessa ja haluat todella oppia tuntemaan uuden rakkaasi, kannattaa lähteä yhdessä lomalle, pelata Monopolia, tavata hänen perheensä ja ystävänsä sekä riidellä. Hasbro Gamingin teettämän tutkimuksen mukaan nämä nimittäin ovat osa parhaimpia tapoja, joiden avulla voi oppia tuntemaan oman kumppanin ja nähdä millainen hän todella on, kertoo The Sun.

Tutkimus paljasti, että 54 prosenttia uskoo yhteisen lomamatkan olevan paras tapa oppia tuntemaan kaikki kumppanistasi, kun taas 47 prosenttia ajattelee, että kokkaaminen yhdessä riittää. Tutkimukseen osallistui 2 000 brittiä.

Tutkimuksesta ilmeni, että kaksi viidestä ihmisestä uskoo, että pelien pelaaminen tuo esiin ihmisen luonteen. Erimielisyyttä ja riitoja usein aiheuttava lautapelien klassikko Monopoli on todennäköisimmin se peli, joka tuo esiin kumppanin piilotetun puolen.

The Sunin mukaan muita tapoja, jotka auttavat todella tuntemaan kumppanin, ovat muun muassa muuttaminen saman katon alle, joulun viettäminen yhdessä ja hänen lempielokuvan katsominen. Myös toisten kotipaikkakunnilla vierailu, DIY-projektit ja salilla käyminen pääsivät parhaiden tapojen listalle.

Tutkimukseen osallistuneista viidennes uskoo, että kumppanin todellisen luonteen oppii tuntemaan, kun on ollut vuoden yhdessä. Osa sen sijaan oli varautuneempia: 14 prosenttia kertoi ajattelevansa, että vasta viiden vuoden jälkeen voi todeta todella tuntevansa kumppaninsa.

”Voi viedä vuosia todella oppia tuntemaan rakkaasi ja jopa silloin voi olla tiettyjä osia hänen luonteessaan, mitä hän ei koskaan paljasta sinulle”, psykologi Geoff Beattie kommentoi tutkimustuloksia.

”Mutta ensimmäisen yhteisen reissun, keittiössä vietetyn laatuajan ja muutaman kiivaan Monopoli-mittelön jälkeen sinun pitäisi olla hieman lähempänä sitä, että todella ymmärrät, mikä saa kumppanisi ärsyyntymään”, hän jatkoi.

The Sunin mukaan tutkimuksessa selvisi, että suhteen alussa kolmannes ihmisistä panosti ulkonäköönsä enemmän koettaessaan tehdä vaikutuksen kumppaniinsa ja yksi neljännes myönsi, että he olivat anteeksiantavampia kumppaninsa vioille.

Vain puolet tutkimukseen osallistuneista ajattelee, että heidän kumppaninsa on täysin avoin heidän kanssaan omista omituisuuksistaan ja salaisuuksistaan ja yli yksi kymmenestä uskoo, että heillä on vielä paljon opittavaa kumppanistaan. The Sunin mukaan kolme kymmenestä jopa myönsi pitävänsä osan luonteestaan salassa kumppaniltaan.

Lähes seitsemän kymmenestä tutkimukseen osallistuneesta tunnusti, että heidän kumppanissaan on jokin piirre, josta he eivät pidä. Näistä osallistujista yksi viidestä ajatteli yhteen muuttamisen paljastaneen epämiellyttävän piirteen ja 10 prosenttia sanoi sen paljastuneen, kun he olivat ystäviensä seurassa.

The Sunin mukaan kun pariskunnat pelaavat toisiaan vastaan Monopolia, he myönsivät näkevänsä erilaisen puolen kumppanistaan. Yksi kahdeksasta sanoi kumppanin intoilevan säännöistä, kun taas yksi kymmenstä ajatteli kumppanin olevan taipuvainen omahyväisyyteen, kun onni vaikutti olevan heidän puolellaan.

18 prosenttia tutkimukseen osallistuneista uskoikin Monopolin tuovan esiin häikäilemättömän puolen vastustajastaan.

”On todella kiinnostavaa havaita, miten paljon parit uskovat voivansa oppia kumppaninsa luonteesta pelaamalla Monopolin kaltaista peliä”, psykologi Beattie totesi.

”Kun ihmiset syventyvät tiettihin aktiviteetteihin, pelaaminen mukaan luettuna, he tarkkailevat omaa käytöstään vähemmän ja paljastavat piilotettuja puolia itsetään”, hän jatkoi.

Beattien mukaan kun Hasbron FunLab-ryhmä kuvasi pariskuntia ja perheitä pelaamassa Monopolia, tuli näin esiin kahdeksan erilaista persoonallisuustyyppiä. Beattie kertoi, että ihmisten luonteissa on erilaisia puolia, jotka vaikuttavat tulevan ilmi, kun lautapelit otetaan esiin.

”Monopoli on yksi niistä peleistä, joka voi saada hiljaisimman ja kohteliaimman ihmisenkin emotionaalisesti latautuneeksi”, Beattie sanoi.

”Näimme monien parien tulevan sisään toisiaan käsistä kiinni pitäen, mutta asiat alkoivat muuttua jo pelinappulaa valittaessa”, hän paljasti.

Alta voit vielä lukea, mitkä ovat tutkimuksen mukaan 20 parasta tapaa oppia tuntemaan oma kumppani:

1. Yhteinen lomamatka

2. Ruoanlaitto yhdessä

3. Päivän reissu jonnekin yhdessä

4. Hänen ystävien tapaaminen

5. Hänen perheen tapaaminen

6. Pelin pelaaminen yhdessä

7. Elokuvan katsominen yhdessä

8. Muutto saman katon alle

9. Joulun viettäminen yhdessä

10. Musiikin kuunteleminen yhdessä

11. Toisten kotipaikkakunnilla vierailu

12. Ajelulle meneminen

13. DIY-projektien teko yhdessä

14. Kodin ostaminen yhdessä

15. Riitely

16. Perheen perustaminen

17. Kilpaurheilu yhdessä

18. Tanssitunnille meneminen yhdessä

19. Salille meneminen yhdessä

20. Auton ostaminen yhdessä.

Lähde: The Sun