Sanotaan, että rahalla ei voi ostaa onnea eikä raha vaikuttaisi tuovankaan onnea. Näin paljon tienaavat ovat ainakin antaneet ymmärtää tuoreessa kyselyssä.

Kyselytutkimuksen mukaan 69 prosenttia heistä, jotka tienaavat yli 100 000 euroa vuodessa, koki omassa parisuhteessa olevan merkittäviä ongelmia, kertoo Daily Mail. Sen sijaan valtaväestöstä vain viidennes (20%) kertoi, että heillä on kumppaninsa kanssa ongelmia.

Lakifirma Howard Kennedyn teettämässä tutkimuksessa haluttiin testata kuulopuheet siitä, että paljon tienaavat ovat niin onnettomia, että he ovat liikeriski. YouGovilla teetettyyn tutkimukseen vastasi anonyymisti yli 500 isotuloista, mukaan luettuna monimiljonäärejä, ja heidät jaettiin kolmeen kategoriaan: yritysten omistajat, osakkaat tai hallituksen jäsenet sekä hallitukseen kuulumattomat johtajat.

Daily Mailin mukaan isotuloiset totesivat työpaineiden vaikuttavan heidän parisuhteisiin ja 46 prosenttia valitti pitkistä työpäivistä. Hieman yli kolmannes (38%) syytti työmatkoja suhteen rasitteista, koska kotoa piti olla enemmän pois.

36 prosenttia koki työn olevan yhtä vahingollista suhteelle kuin uskottomuus, kun taas noin neljännes (27%) oli sitä mieltä, että se on pahempi taakka suhteelle kuin lasten kasvattaminen. Ongelmat myöntäneistä 71 prosenttia oli sitä mieltä, että stressi vaikutti heidän tuottavaisuuteensa tai suoritukseensa.

”Töyntekijät eivät ole robotteja, jotka voivat kääntää stressin ja parisuhdeongelmien rasitteet pois päältä heti, kun astuvat työpaikalle”, Lois Langton Howard Kennedylta kommentoi.

Marriage Foundationin puheenjohtaja sir Paul Coleridge huomautti, että faustinen tapa tarjota työntekijöille ’porkkanoita’, jotta he saavuttaisivat vaativammat tavoitteet, voi epäonnistua, jos se tarkoittaa, että työntekijöiden parisuhteet kärsivät.

Lähde: Daily Mail