Punaiseen pukeutumalla halutaan saada ihmiset ajattelemaan sydämensä hyvinvointia.

Torstaina 29. syyskuuta ympäri maailman vietetään maailman sydänpäivää, jonka kunniaksi Suomen Sydänliitto ry rohkaisee kaikkia, joilla on sydän, pukeutumaan päivän aikana punaiseen.

”Se voi olla paita, huivi, sukat tai vaikka hattu”, Sydänliiton ylläpitämä Sydän-verkkolehti kertoo.

Punaisella värillä halutaan pysäyttää suomalaiset miettimään sydämen hyvinvoinnin tärkeyttä. Sydänsairaudet ovat edelleen suomalaisten yleisin kuolinsyy ja Sydän-verkkolehden mukaan on tärkeä pysähtyä miettimään oman sydämen hyvinvointia ja sitä, kuinka siihen voi itse vaikuttaa.

Maailman sydänpäivää vietetään vuosittain 29. syyskuuta ja päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sepelvaltimotaudista ja sen riskitekijöistä sekä kertoa elintapojen merkityksestä sydänterveydelle.

Sydänliiton mukaan Suomessa sydänterveyttä ylläpitävät elintavat tunnetaan hyvin ja suomalaisten sydänterveyden huima edistyminen viimeisten vuosikymmnenten aikana saa järjestön mukaan jatkuvasti kiitosta maailmalla.

Jos kuitenkin sydänterveyttä edistävät elintavat ovat päässeet unohtumaan, niin Sydän-verkkolehden mukaan ne ovat ruoka, liikunta, tupakoimattomuus ja riittävä lepo.

Pukeudu punaiseen -haaste on Sydänliiton mukaan tarkoitettu kaikille ja siihen on kutsuttu osallistumaan muun muassa kansanedustajat. Päivän viettoon voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa käyttäen tunnisteita #maailmansydänpäivä ja #pukeudupunaiseen.

Voit lukea lisää Suomen Sydänliitto ry:stä ja sen toiminnasta täältä sekä tutustua sen julkaisemaan Sydän-verkkolehteen täällä.