Jos petit puolisoasi, sille ei voi enää mitään.

Sen jälkeen, kun on pettänyt puolisoaan, voi jopa huomaamattaan pahentaa tilannetta. Suhteen tila on silloin huono, mutta joissakin tapauksissa suhteen voi pelastaa. Silloin ei kannata tehdä näitä alla olevia aika yleisiä virheitä, joita tehdään pettämisen jälkeen.

Vältä näitä virheitä, jos jo petit puolisoasi

Kannattaa miettiä ihan ensimmäisenä, että miksi petit puolisoasi. Teitkö sen siksi, että teillä on ongelmia, joita ei oikeastaan voi edes ratkaista. Sellaista suhdetta tuskin kannattaa pelastaa, joka ei tekisi sinua onnelliseksi.

Jos sinusta tuntuu siltä, että haluat jatkaa suhteessa, hae siihen apua tarpeeksi ajoissa. On parempi hakea sitä heti kuin liian myöhään. Esimerkiksi terapeutti voisi auttaa.

Kolmas suuri virhe on jäädä heti saman katon alle. Se ei tee suhteelle hyvää, koska pettämisen jälkeen tulee varmasti riideltyä. Kannattaa mennä hotelliin yöksi tai jonkun läheisen luokse vähäksi aikaa rauhoittamaan tilannetta.

Älä kerro pettämisestä heti kaikille sukulaisille ja ystäville, vaikka olo tuntuu pettämisen jälkeen varmasti yksinäiseltä. Pyydä myös, että puoliso, jota petit, ei kerro siitä heti kaikille muille. On parasta käsitellä asiaa ensin keskenään, ennen kuin antaa muidenkin sekaantua siihen.

On tärkeää keskittyä tunteisiin ja motiiveihin, joiden takia petit. Mutta älä kerro kaikkea pettämiseen liittyvää yksityiskohtaisesti, koska se voi pahentaa tilannetta.

Mutta älä myöskään salaa asioita, jotka puolisosi voi saada selville. Se on ihan yhtä paha tilanne kuin se, että et kerro hänelle ihan kaikkea.

Viimeinen hyvä neuvo on se, että älä edes kuvittele, että selviätte tästä nopeasti. Se vaatii paljon aikaa.

Lähde: Fatherly