Näihin kohteisiin uskaltaa matkustaa ilman matkaseuraa.

Yksin matkustamisen suosio kasvaa ja koko ajan yhä useammat ihmiset löytävät itsekseen matkustamisen vapauden; ilman matkaseuraa reissatessa päätät itse minne ja milloin menet, mitä näet, mitä koet ja kehen tutustut.

Monet kohteet ovat turvallisia yksin matkustavia ajatellen. Hyvien vaihtoehtojen joukosta alle on listattu inspiraatioksi 7 parasta matkakohdetta, joihin suunnata yksin seikkailemaan.

Reykjavik

Islannin pääkaupunkiin matkustaessa voit helposti tehdä päiväreissuja maan muihin osiin seikkailemaan luontoon tai kokemaan kuumia kylpyjä. Islanti on usein yksin matkustavien kohdelistojen kärjessä. Reykjavikissa on The Laundromat Café, jossa matkailijat ja paikalliset käyvät rennosti syömässä, pesemässä pyykkiä, kahvilla, lukemassa kirjoja ja jakamassa reissuvinkkejä muille.

Pariisi

Pariisissa riittää kahviloita ja bistroja, mistä valita mieluisansa. Niissä saat ajan kulumaan helposti hyvän kahvin ja ihanien herkkujen lomassa samalla katsellen ranskalaista elämää ja kulttuuria kahvilan ikkunoista. Pariisi on suhteellisen turvallinen matkakohde Euroopassa yksin matkustaville naisille. Yksin matkaessa kannattaa muistaa esimerkiksi Café de Flore tai Deux Magots, missä yksin matkaavat kohtaavat saadakseen toisistaan seuraa tutkimaan Pariisia.

Bali

Bali tarjoaa lepoa sielulle ja mielelle joogan, kylpylöiden, hierontojen ynnä muun kera. Monipuolinen Indonesian kohde on yksin matkaajien vakiokohteiden joukossa. Rento elämä ja runsas määrä muita matkailijoita saa ihmiset suuntaamaan Balille. Yksi hyväpuoli on myös halpa, maittava ruoka.

Sevilla

Andalusian itsehallintoalueen pääkaupunki on härkätaisteluiden ja flamencon koti. Sevillassa on helppo kulkea jalkaisin ihaillen arkkitehtuuria ja veden kielelle tuovia toreja. Kaupunki on myös valokuvaajan unelma. Paikalliset viettävät aikaansa tapasbaareissa, joihin kannattaa matkailijankin poiketa.

Dublin

Kuka tahansa voi solmia uusia ystävyyssuhteita Guinness-tuopillisen ääressä. Perinteinen irkkupubi on oiva paikka jutustella paikallisten kanssa, ketkä ovat tottuneita turisteihin. Dublinista on kotoisin useampia tunnettuja kirjailijoita, joihin liittyviä kävelykierroksia kaupungissa järjestetään.

Tokio

Tokioon asti matkustaessa kannattaa varata aikaa ainakin 3-4 päivää Japanin pääkaupungin kokemiseen. Erityisesti paikallinen ruoka on kokemisen arvoista. Jos haluat tavata englantia puhuvia ihmisiä, suuntaa Pink Cow -baariin Roppongissa. Toinen hyvä paikka uusiin ihmisiin tutustumisessa on Hub-ketjun pubit, jotka ovat suosittuja nuoremman väen keskuudessa.

Queenstown

Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitseva Queenstown tarjoaa niin paljon kaikkea, että voi alkaa jopa turhauttaa saada koettua kaikki jännittävät asiat. Queenstown on seikkailumatkailijoiden unelmakohde tarjoten niin benjihyppäämistä kuin ratsastusta. Ruokakulttuuri on myös mainio, samoin yöelämä. Matkailijat usein viipyvät kauemmin kuin aikoivat, joten varaudu siihen, että Queenstown hurmaa sinut.

Lue lisää hyviä matkakohteita yksin matkustaville täältä.

Lähde: Huffington Post