Se on väärä luulo, että laihduttaessa tulisi välttää hiilihydraatteja.

Niistä vain ei tule syödä liikaa, jos haluaa laihtua. Myös osa hiilihydraateista on toisia parempia vaihtoehtoja, jos aikomus on saada painoa alas. Keho tarvitsee niitä, joten niistä ei kannata luopua kokonaan. Tässä alla on sellaisia syötäviä, joissa on hiilihydraatteja, mutta ne ovat monia muita vaihtoehtoja parempia, kun on tarkoitus laihtua.

Hyvät hiilihydraattivaihtoehdot laihduttajalle

1. Kaurapuuro

Kaurapuuro sisältää monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, joita keho sulattaa hitaasti. Se auttaa pitämään energiatasot ja verensokeritasot tasaisena sekä samalla nälän loitolla.

2. Bataatti

Keskikokoinen bataatti kuorineen sisältää vain 103 kaloria, 27 g hiilihydraatteja, noin 5 g kuitua ja 37 % päivittäin tarvittavan C-vitamiinin määrästä. Siinä on myös E-vitamiinia, kaliumia ja fytokemikaaleja, kuten luteiinia, karoteenia ja zeaksantiinia. Bataatit ovat rasvattomia ja ne lisäävät verensokeria säätelevän ja aineenvaihduntaa nopeuttavan adiponektiinihormonin tasoja.

3. Kikherneet

Proteiinia ja kuitua täynnä olevat kikherneet ovat täyttäviä ja maukkaita. Vain ¾ kupillinen kikherneitä sisältää 8 g kuitua ja juuri sen verran hiilihydraatteja, että ne tyydyttävää ruokahalun ilman, että tulee syötyä liikaa. Ne ovat myös loistava folaatin ja B6-vitamiinin lähde.

4. Spagettikurpitsa

Soikea ja keltainen spagettikurpitsa on yksi parhaista hiilihydraateista laihduttamisen kannalta. Noin 2,5 dl keitettyä spagettikurpitsaa sisältää vain 10 grammaa hiilihydraattia ja 42 kaloria. Se on täydellinen vaihtoehto korkeahiilihydraattiselle ja kaloripitoiselle perinteiselle pastalle.

5. Vesimeloni

Suuren vesipitoisuutensa ansiosta vesimeloni on yksi parhain hiilihydraattia sisältävää ravinto. Noin 2,5 desissä vesimelonia on 46 kaloria ja 11 g hiilihydraatteja. Tämä vesipitoinen vähäkalorinen ja vähärasvainen hedelmä sisältää myös aminohappoa nimeltään L-Sitrulliini, joka alentaa verenpainetta.

6. Ruskea Riisi

Valkoinen riisi kannattaa korvata ruskealla riisillä. Ruskean riisin syöminen aterian alussa auttaa estämään ylensyöntiä. Ruskea riisi ei vaikuta kehon insuliinitasoihin, joten se ei todennäköisesti tee himoa syödä jotain epäterveellistä.

7. Täysjyvänäkkileipä

Täysjyvänäkkileipä on hyvä vaihtoehto rapeakuoriselle vaalealle leivälle tai suolakekseille. Niissä on paljon kuitua ja ne ovat rasvattomia.

8. Popcornit

Noin 2,5 dl popcornia sisältää 6 g hiilihydraatteja, joka on paljon vähemmän kuin esimerkiksi sipseissä.

9. Kvinoa

Kvinoa on täynnä kuitua ja vettä. Niissä on kaksi kertaa enemmän kuitua kuin muissa viljoissa. Suuri kuitumäärä pitää nälän hyvin loitolla ja se, että se säätelee hyvin myös verensokeritasoja.

Tässä on monta hyvää vaihtoehtoa laihduttajalle, joka aikoo syödä jotain hiilihydraattipitoista ruokaa.

Lähde: Allwomenstalk