Nämä tavat kannattaa ottaa osaksi rutiinejasi.

Jos kaipaat hieman muutosta arkeen ja parempia, terveellisiä rutiineja ja tapoja, kannattaa aloittaa pienillä muutoksilla ja lisätä jotain uutta jokaiseen päivään sen sijaan, että laittaisit kaiken kerralla uusiksi.

Alle on listattu viikon jokaiselle päivälle esimerkiksi yksi tapa, joka kannattaa ottaa osaksi omia rutiineja.

Maanantai: Herää aiemmin

Herää kaksi – tai edes yksi – tuntia aiemmin kuin yleensä. Käytä tämä ylimääräinen aika tehdäksesi mitä ikinä sinun täytyy, jotta loppupäivä olisi vähemmän stressaava. Voit esimerkiksi tehdä pieniä juttuja pois alta, jotta ne eivät ole edessä illalla, mahduttaa aamuusi treenin tai vain nauttia siitä mahdollisuudesta, että saat valmistautua päivään kaikessa rauhassa.

Tiistai: Kokeile bullet journalingia

Nappaa kynä ja paperia ja kokeile bullet journalingia. Se on vastine tehtävälistalle, johon sisältyy inspiroivia (tai vain hauskoja) lainauksia, erityisiä tapahtumia ja simppeleitä tehtäviä, jotka ovat jotain muuta kuin ’pyykkää’ tai ’siivoa keittiö’ – enemmänkin tyyliin ’etsi parhaat kolmen päivän lomakohteet’.

Keskiviikko: Taputtele lattiaa tai ole muuten levoton

Tämä voi tuntua hassulta ajatukselta, mutta naputtele lattiaa jalan kärjelläsi, heiluttele jalkojasi tai vaikka pyörähtele työtuolissasi. Tällaiset levottomuuteen liittyvät pienet liikkeet lisäävät verenkiertoa raajoihin. Kerroimme levottoman liikehdinnän vaikutuksista elokuussa ja voit lukea aiheesta lisää täällä.

Torstai: Syö hieman suklaata

Anna mennä ja nautiskele suklaata. Tumma suklaa on paras vaihtoehto, mutta muukin käy. Tutkimukset ovat osoittaneet, että se parantaa kognitiivisia suorituksia.

Perjantai: Vietä koti-ilta

Jätä yöelämä väliin ja suunnittele treffi-ilta kumppanisi kanssa kotioloihin – mielellään sellainen, johon liittyy mukavat ja rennot vaatteet, naposteltavaa ja muutama lempisarjanne jakso katsottavaksi. Tutkimus on osoittanut, että elokuvia tai sarjoja yhdessä katsovat parit kokevat paremmin läheisyyttä toisiinsa.

Lauantai: Käytä koiraa lenkillä

Ja jos sinulla ei itselläsi ole koiraa, tarjoudu viemään ystäväsi lemmikki lenkille. Kyse ei ole nyt mistään pakollisesti pissatusulkoilusta. Anna koiran ottaa ohjat, haistella ympäristöä ja seurata nenäänsä – tarkkaile kuitenkin, ettei koira popsi mitään ulkona, sillä valitettavasti ympäri maata on ollut tapauksia, joissa koiria on yritetty myrkyttää ulos jätetyillä syötävillä. Koiran kanssa kulkiessa ulkona saat itsekin liikuttua ja tutustuttua ympäristöön.

Sunnuntai: Meditoi

Kokeile 10 minuuttia meditaatiota valmistautuaksesi seuraavana päivänä alkavaan uuteen viikkoon. Se voi auttaa vähentämään stressiä, parantaa yöunia ja lisätä luovuutta, joten olet virkistynyt maanantaiaamuna.

Lähde: Pure Wow