Ota ilo irti yhdynnästä, nainen! 5 tapaa, joilla saat yhdynnän tuntumaan nautinnollisemmmalta

Jos et tunne yhdynnän aikana suurta nautintoa, ei se tarkoita, että kropassasi olisi jotain vialla.

Monet naiset eivät laukea pelkästään yhdynnässä, vaan tarvitsevat esimerkiksi klitoriksen stimulointia päästäkseen niin sanotusti loppuun asti seksin aikana. Esimerkiksi Chapmanin yliopiston tutkimus osoitti, että naiset saavat orgasmin todennäköisemmin, kun seksissä on mukana esileikkiä, sormetusta, suuseksiä sekä hyvää kommunikaatiota.

Jos mietit, miksi et tunne seksuaalista mielihyvää yhdynnän aikana tai miten voisit saada itsesi herkemmäksi, voi ensimmäinen askel Bustlen mukaan olla oikeaan tunnelmaan pääseminen.

”Jos nainen ei ole täysin kiihottunut, hän ei kostu ja seksi saattaa sattua”, parisuhdevalmentaja Lia Holmgren kertoi Bustlelle.

Holmgrenin mukaan oikeaan fiilikseen ja tunnelmaan pääseminen (sekä liukuvoiteen käyttö) on ensimmäisiä askelia kohti tuntuvampaa seksiä, mutta muitakin apukeinoja on. Alta voit lukea viisi asiantuntijoiden vinkkiä, miten saat enemmän iloa irti yhdynnästä ja teet siitä nautinnollisempaa sinulle.

Viivytä orgasmiasi

Jos sinulla on taipumus laueta esileikin aikana ja ennen yhdyntää, voi orgasmin viivyttäminen olla ratkaisu. Vaikka nauttisit varhaisesta laukeamisesta, voi se tehdä yhdynnästä vähemmän tuntuvaa.

”Jos laukeat ennen penetraatioa, voi innostus olla mennyt jo ohi. Saatat olla märkänä, mutta et tule nauttimaan yhdynnästä kovinkaan paljon”, Holmgren totesi Bustlelle.

Holmgren suosittelee kokeilemaan orgasmin saamista yhdynnän aikana eikä jo ennen sitä. Tässä auttaa esimerkiksi omien käsien tai seksilelun käyttö klitoriksen stimulointiin samalla, kun kumppani työntyy sisään. Tämän lisäksi voi saada enemmän nautintoa siitä, jos kumppanisi sormettaa sinua tai tyydyttää sinua seksilelulla yhdynnän jälkeen.

Vie itsesi orgasmin lähelle

Vaikka et ehkä halua saada orgasmia jo ennen yhdyntää, voi orgasmin lähelle pääseminen tehdä penetraatiosta parempaa. Holmgren suosittelee kokeilemaan sitä, että stimuloit klitorista päästäksesi aivan lähellä laukeamista, sitten rauhoittaa tilannetta ja toistaa sama uudelleen. Englanniksi tämä tunnetaan nimellä edging.

”Sinua voi kiusoitella seksileluilla, kielellä tai sormilla. Anna itsesi päästä lähelle orgasmia klitorisstimulaatiolla, sitten keskeytä se ja toista uudelleen ja uudelleen useita kertoja, kunnes saatat olla niin innoissasi, että anelet kumppaniasi jo työntymään sinuun”, Holmgren vinkkaa.

Tutustu herkimpiin kohtiisi

Jos et olet tutustunut itseesi aikoihin, on nyt hyvä aika tehdä niin ja löytää ne paikat, joiden koskettaminen tuntuu hyvältä ja oikealta. Jos nautit sisäisestä, emättimen yläseinämän stimulaatiosta, voit koettaa stimuloida tätä aluetta seksin aikana omalla kädellä, kumppanin kädellä tai kaartuvalla dildolla. Voit myös kokeilla anterior fornix -kohtaa, joka tunnetaan myös A-pisteenä. Se sijaitsee emättimen etuseinämässä lähellä kohdunkaulaa ja sitä voi stimuloida erittäin syvällä penetraatiolla.

Seksologi Jess O’Reillyn mukaan toinen hyvä kohta on Cul-De-Sac (umpikuja), joka sijaitsee A-pistettä vastapäätä emättimen takaseinän syvimmässä kohdassa. Tämä kohta liittyy kaksoisstimulaatioon, sekä emättimen että peräaukon, ja seksin aikana tästä alueesta voi tulla reagoivampi paineelle ja stimulaatiolle.

Stimuloi klitorista

Tätä sopii toistaa: jos sinulla on emätin, voi hyvin olla mahdollista, ettet laukea pelkästä penetraatiosta. Loppujen lopuksi vain pienelle osalle riittää pelkkä yhdyntä orgasmin saamiseksi ja klitoriksen stimulointi yhdynnän aikana on tarpeen, että seksi todella tuntuu ja orgasmin voisi saada.

Yhdynnän aikana kannattaa kokeilla klitoriksen stimulointia esimerkiksi asentoja vaihtamalla. Nainen päällä -asento mahdollistaa hyvin klitoriksen stimuloinnin ja esimerkiksi CAT-asento (coital alignment technique), jossa klitoris on enemmän kosketuksissa työntyvään kumppaniin, voi toimia myös. CAT-asento aloitetaan tavallisesta lähetyssaarnaajasta, missä työntyvä osapuoli on naisen jalkojen välissä, mutta sitten hän siirtyy kymmenisen senttiä ylemmäs ja edestakaisen, työntyvän liikkeen sijaan hänen pitäisi enemmänkin pyörittää lantiota sinua vasten.

Bustlen mukaan myös seksilelun käyttäminen yhdynnän aikana voi tuntua hyvältä. Seksiin voi ottaa minkä tahansa lelun, joka antaa sinulle enemmän tunnetta ja nautinta. Lisäksi käsistä voi olla myös apua ja käyttää joko omia tai kumppanin käsiä klitoriksen stimulointiin penetraation aikana.

Tutustu erilaisiin stimulaatioihin

Seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää. Jos et saa paljon tunnetta irti emättimen kautta, tutustu kroppaasi ja löydä paikat, joiden koskettaminen tuntuu hyvältä.

”Leiki nänniesi kanssa, painele välilihaa, suutele intohimolla tai tee jotain muuta fyysistä, joka tuntuu nautinnolliselta yhdynnän aikana”, O’Reilly suosittelee.

”Todennäköisesti huomaat multitaskingin olevan jännittävää ja se voi auttaa sinua ajan mittaan yhdistämään penetraation mielihyväkokemukseen”, hän lisää.

On ok olla tykkäämättä yhdynnästä

Jos ilmenee, ettei yhdyntä vain toimi sinulle, ei siinä ole mitään väärää. O’Reillyn mukaan voi olla, ettet nauti penetraatiosta, koska se ei ole sinun juttusi.

”Omat henkilökohtaiset mieltymyksesi eivät tarvitse perustelua. Olet oman kroppasi ja omien mieltymystesi asiantuntija”, O’Reilly totesi Bustlelle.

”Sinun ei tarvitse oppia nauttimaan mistään tietystä seksiaktista, jotta seksielämäsi kävisi yksiin heteronormatiivisten kulttuurinormien kanssa”, hän lisäsi.

Kerroimme aiemmin 10 erilaisesta tavasta, joilla nainen voi saada orgasmin, ja voit lukea aiheesta lisää täällä. Lisäksi kerroimme vinkin, miten voit saada voimakkaampia ja pidempiä orgasmeja, mistä voit lukea lisää täällä.

Lähde: Bustle


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.