Eroavaisuus orgasmien saamisessa lesbojen ja heteronaisten välillä on suuri, mutta vielä suurempi se on heteromiehiin verrattuna.

Heteroseksuaalit naiset saavat harvemmin orgasmin seksin aikana kuin miehet tai lesbot ja biseksuaalit naiset, selviää uudesta, isosta tutkimuksesa. Ero etenkin heteromiesten ja -naisten välillä on suuri.

Independentin mukaan tutkimukseen osallistuneet heteromiehet sanoivat todennäköisimmin saavansa yleensä tai aina orgasmin seksin aikana – 95 prosenttia sanoi näin tapahtuvan. Seuraavaksi todennäköisimmin orgasmin saivat homoseksuaalit miehet (89%) ja sitten biseksuaalit miehet (88%).

Tutkimuksen mukaan seuraavaksi todennäköisimmin orgasmin saavat lesbot (86%) ja heidän jälkeensä biseksuaalit naiset. Heidän välillään tapahtuu kuitenkin iso romahdus orgasmin todennäköisyydessä, sillä biseksuaaleista orgasmin sai yleensä tai aina seksin aikana 66 prosenttia.

Perää pitävät heteronaiset 65 prosentilla ja Independentin mukaan vaikuttaakin siltä, että naisen orgasmin todennäköisyys laskee merkittävästi, kun miehet ovat mukana seksissä. Tutkijat uskovat eroavaisuuksien juontuvan sosiokulttuurisista ja evoluutiollisista tekijöistä.

Tutkijat selvittivät myös, miksi orgasmin saamisen todennäköisyydessä oli niin iso ero lesbojen ja heteronaisten välillä. Independentin mukaan he tulivat siihen ulokseen, että lesboilla on todennäköisemmin parempi ymmärrys sekä naisen anatomiasta että klitoriksen stimuloinnista ja lesbot myös vuorottelevat paremmin makuuhuoneen puolella kuin heteromiehet.

Independentin mukaan lesbojen suuren todennäköisyys orgasmien saamiselle pitäisi rohkaista heteronaisia.

”Se, että lesbot saavat useammin orgasmeja kuin heteronaiset osoittaa, että monet heteronaiset voisivat kokea myös useammin orgasmeja”, tutkijat totesivat.

Tutkijat saivat kuitenkin selville myös tapoja, joita useammin orgasmin saavat naiset hyödyntävät, ja listasivat näitä tapoja avuksi muille naisille. Tutkijat suosittelivat seuraavaa:

– Enemmän suuseksiä

– Seksin keston pidentäminen

– Parempi tyytyväisyys parisuhteessa

– Kertomaan kumppanille, mitä haluat tehdä sängyssä

– Kehumaan kumppania siitä, mitä hän tekee sängyssä

– Soittamaan tai viestittämään kumppanille kiusoitellakseen jonkin seksuaalisen asian tekemisellä

– Seksikkäiden alusvaatteiden käyttö

– Uusien seksiasentojen kokeilu

– Peräaukon stimulointi

– Fantasioiden toteuttaminen

– ”Tuhmien puhuminen” mukaan seksiin

– Rakkauden ilmaisu seksin aikana

”Naiset saivat todennäköisemmin orgasmin, jos heidän viimeisin seksuaalinen kohtaaminen sisälsi syvää suutelua, sukuelinten stimulointia käsin ja/tai suuseksiä yhdynnän lisäksi”, tutkijat kertoivat.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Independent