Kolme erilaista harjoitusta voivat vahvistaa lantionpohjan lihaksia, mikä vaikuttaa erittäin positiivisesti myös seksielämään.

Sitä ei käy kiistäminen: orgasmit tuntuvat mahtavalta. Jos niistä haluaa nauttia entistä pidempään ja kokea voimakkaampia orgasmeja, voi silloin ottaa avuksi lantionpohjan lihasten treenaamisen.

Vahva, terve lantionpohja voi parantaa seksielämääsi. Metron mukaan vahvat lantionpohjan lihakset voivat lisätä tuntoaistimuksia ja tehostaa verenkiertoa emättimeen, mikä auttaa saamaan pidempiä ja vahvempia orgasmeja.

Lantionpohjan treenaamista varten fitness- ja äitiysbloggaaja Rosie Stockley yhdisti voimansa naisten terveyteen keskittyvän Elvie-brändin kanssa. Yhteistyössä syntyi helpot harjoitukset, joilla voi vahvistaa lantionpohjaa – ja parantaa seksielämää.

Kokonaisuuten kuuluu kolme erilaista harjoitusta, joista tehdään kymmenen toistoa. Pidä mielessäsi, että harjoitusten tarkoitus on aktivoida ja rentouttaa: aktivoinnin aikana vedä ylös ja sisäänpäin ja tämän jälkeen vain rentouta, sillä jos työnnät tai painat alaspäin, voi siitä syntyä vahinkoa.

Ensimmäinen harjoitus

Metron mukaan ensimmäisellä harjoituksella käydään kiinni lantionpohjan lihasten kestävyyteen. Tämä harjoitus toimii lähes automaattisesti päivittäisessä elämässä ja lupaa tehdä orgasmeista intensiivisemmät.

Näin teet harjoituksen: Vedä syvään henkeä ja tunne, miten pallea ja vatsa laajentuvat. Hengittäessäsi ulos aktivoi lantionpohja sisäisesti keskittyen joko peräaukon tai emättimen puoleen – tai molempiin. Pidä aktivoituna ja laske kymmeneen. Anna lihasten rentoutua ja hengitä rauhassa syvään ennen kuin toistat tämän uudelleen. Tee yhteensä 10 toistoa.

Toinen harjoitus

Metro kertoo, että on täreä vahvistaa alavatsaa ja syviä selkälihaksia, mikä auttaa suojelemaan selkärankaa ja lantionpohjaa haitalliselta rasitukselta.

Näin teet harjoituksen: Mene kontilleen lattialle. Käsiesi pitäisi olla suoraan olkapäidesi alla ja polvien lantion alla. Pää on lattian myötäisesti. Joogaa harrastaville tämä on tuttu Bharmanasanana. Kun olet asennossa, ala aktivoida keskivartaloasi. Ensin työnnä hieman lantiota alle. Metron mukaan tässä pitäisi tuntua pieni jännitys pitkin vatsaa. Hengitä sisään, anna vatsan laajentua ja pidätä hengitystä. Ohjaa toisella kädellä hellästi napaa hieman ylös ja sisään ennen kuin laitat käden takaisin lattialle. Hengitä ulos puristettujen huulten välistä ja rentouta lihakset. Toista 10 kertaa.

Kolmas harjoitus

Tällä kolmannella harjoituksella treenataan lantionpohjan lihasten nopeaa, sykkivää toimintaa, mikä aktivoituu kun yllätäen kaipaa lisätukea. Metron mukaan nämä lihakset supistuvat, kun liikut todella intensiivisellä tavalla, kuten hyppiessä, yskiessä, aivastaessa tai kun saat orgasmin. Lihasmuistia täytyy harjoittaa nopeaa aktivointia varten, jotta lihas toimii automaattisesti tukeakseen sinua tarpeen vaatiessa.

Näin teet harjoituksen: Vedä syvään henkeä ja tunne, miten pallea ja vatsa laajentuvat. Hengittäessäsi ulos aktivoi lantionpohja sisäisesti keskittyen joko peräaukon tai emättimen puoleen – tai molempiin. Tällä kertaa liike on pulssimainen – ylös ja sisään – ja vapautus on nopea, jota tehdään laskiessa samalla kymmeneen. Lihaksen annetaan sitten rentoutua kokonaan, hengitetään ja toistetaan tämä sama korkeintaan kymmenen kertaa.

Lähde: Metro