Kaikilla meillä on ongelmia, joita tulee vain lisää, kun esimerkiksi avataan matkapuhelin, luetaan sähköpostia tai vaikka luetaan uutisia.

Ystävien kanssa keskustelukin voi tuoda ongelmia, joten ongelmia ei oikein pääse mitenkään karkuun. Ongelmat tuntuvat monilla vain paisuvan, ja siksi elämä on välillä todella vaikeaa. Mutta entä jos osaisit päästä ongelmista eroon? Se on mahdollista, jos vain opettelet toimimaan oikein. Kun teet sen oikealla tavalla, voit päästä eroon monenlaisista ongelmistasi.

Vaihda näkökulmaasi ja voit huomata, että mitään ongelmaa ei oikeasti edes ole

Mieti ensin, miten reagoit tiettyyn tilanteeseen, joka aiheuttaa sen, mitä usein pidät ongelmanasi. Jos se ei aiheuta sinussa heti ärsytystä, on toinenkin tapa tarkastella tätä asiaa.

On mahdollista, että suurin osa ongelmistasi johtuu jostain, joka tulee jostain ulkopuolelta eikä ole oikeasti edes sinun hallinnassasi. Mutta tuollaisia ongelmia on silti mahdollista hallita. Se voi onnistua sillä, että vaihdat näkökulmaasi, kun ajattelet tuota asiaa, joka on mielestäsi ongelma.

Näkökulman vaihtaminen ei tarkoita hyökkäämistä, puolustamista, syyllistämistä tai oikeuttamista

Pystytkö kohtaamaan asiat niin, että et anna niiden vallata tunteitasi? Niin käy meistä monille, mutta kannattaisi kokeilla seuraavan kerran reagoida ongelmaksi tuntuvaan asiaan eri tavalla kuin ennen. Lopputulos voi nimittäin olla silloin täysin erilainen. Ehkä ongelmaa ei silloin edes synny?

Ongelmien ratkaiseminen on valintojen tekemistä

Kun ymmärrät kunnolla, mistä ongelmaksi kokemasi asiat johtuvat, voit silloin jopa vähentää ongelmiasi. Elämässä on monenlaisia vaihtoehtoja, joita kannattaa hyödyntää, jos et halua saada ongelmia. Kun mietit, että et halua lisätä ongelmiasi, sekin voi olla hyvänä apuna ongelmien vähentämiseksi.

Tilanteet täytyy joko käsitellä tai jättää rauhaan ja hyväksyä siihen asti, kunnes niitä voidaan muuttaa tai ne voivat muuttua jopa itsestään. Kaikkia ongelmia ei tietysti ratkaista helposti pelkällä näkökulman vaihtamisella, mutta aika usein se toimii.

Lähde: Yourtango