Yli 40-vuotiaana painonpudotus hankaloituu huomattavasti. Näiden vinkkien avulla onnistut vihdoin!

Ideaalipainossa pysyminen on tärkeää hyvinvointimme kannalta. Kun vanhenemme, ylimääräisen painon pudottaminen muuttuu kuitenkin koko ajan haastavammaksi. Aineenvaihduntamme hidastuu, emmekä pysty enää polttamaan niin paljon kaloreita kuin ennen. Seuraavat vinkit ovatkin kultaakin kalliimpia, jos olet yli 40-vuotias!

 1. Herää aikaisemmin
  Kaikki meistä eivät ole aamuihmisiä, mutta aamulla herääminen on tapa, jota voi suositella kaikille. Aikaisemmin heräävät ihmiset tekevät tutkimuksen mukaan terveellisempiä ruokailuun liittyviä päätöksiä, kuin pitkään valvovat ja myöhään nukkuvat.

 2. Treenaa ennen aamiaista
  Kokeile treenaamista aamulla ennen aamiaista! Kroppasi imee ruuasta enemmän ravintoaineita treenin jälkeen. Treenaaminen myös motivoi sinua syömään terveellisen ja tarpeeksi ison aamiaisen.

 3. Älä skippaa aamiaista
  Aamiaista ei missään nimessä kannata jättää väliin! Päinvastoin siitä tulisi tehdä päivän suurin ateria. Kunnon aamiainen nimittäin käynnistää aineenvaihduntasi liikkeelle. On myös tutkittu, että naiset, joiden ruuasta kaloreista suurin osa tulee aamiaisesta, laihtuvat enemmän kuin he, joiden kaloreista suurin osa tulee myöhemmin päivällä syödystä ruuasta.

 4. Nauti auringonvalosta
  Mitä jos tekisitkin aamutreenisi ulkona auringonpaisteessa? Tutkimuksessa on nimittäin löydetty yhteys pienemmän painoindeksin ja aamulla saadun auringonvalon väliltä! Mene siis aamulla vaikkapa lenkille, ja auringonvalo tehostaa laihtumistasi!

 5. Valitse portaat
  Nykyisin on helppo vältellä portaita ja valita niiden sijaan hissi. Mitäpä, jos tekisitkin päinvastoin? Keskikokoinen ihminen polttaa keskimäärin 10 kaloria jokaisella nousemallaan porrasvälillä!

 6. Ota kaveri mukaan
  Onko sinun vaikea motivoida itseäsi liikkeelle? Pyydä ystäviäsi mukaan! Tutkimukset todistavat, että he, joilla on seuraa, pysyvät paremmin liikuntasuunnitelmissaan ja noudattavat paremmin ruokavaliotaan!

 7. Vähennä stressiä
  Stressin lieventäminen on tärkeä osa laihdutusprojektia, sillä stressihormoni kortisoli on merkittävä osasyy lihomiseen. Koita siis keksiä asioita, jotka rentouttavat sinua, mutta eivät liity syömiseen.

 8. Syö peilin edessä
  Tämä saattaa kuulostaa monesta oudolta, mutta peilin edessä syöminen on oikeasti hyödyllistä! Se tekee sinusta tietoisemman omasta syömisestäsi ja kiinnität enemmän huomiota huonoihin valintoihin lautasellasi.

 9. Lisää sitruunaa veteen
  Jos tunnet olosi nälkäiseksi, koita ensin juoda vettä, johon lisäät sitruunamehua ja hieman suolaa. Näin tulet juoneeksi elektrolyyttejä, jotka auttavat nälän tunteeseen.

Nappaa vinkit talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi, joita aihe kiinnostaa!

Lähde: Celebs Pulse