Vaikka läheisesi olisikin nirso, voi häntä kohtaan silti olla mukava ja kohtelias.

Erilaisia syöjiä on monenlaisia, kuten tämä listausartikkelikin syömistapoihin perustuen osoittaa – ja niiden lisäksi ovat vielä erilaisia ruokavalioita noudattavat syöjät. Nirsot ovat kuitenkin ryhmä, jota ymmärretään kenties vähiten.

Nirsoudelle ja valikoivalle tavalle syödä on monia syitä syötävän koostumuksesta pelkoon ja negatiiviseen kokemukseen syötävän kanssa. Lähes jokaisesta ystäväporukasta löytyy ainakin yksi henkilö, jolla on tarkemmat mieltymykset siitä, mitä suuhunsa laittaa ja hän joutuu puolustelemaan, miksi ei pidä esimerkiksi sienistä tai kanasta muiden asiaa kummastellessa.

Nirsot syöjät saavat usein kuulla samoja asioita ja kysymyksiä uudelleen ja uudelleen, mikä voi alkaa ärsyttää. Alle onkin listattu seitsemän asiaa, joita ei pitäisi koskaan sanoa nirsolle syöjälle.

”Olet niin tylsä.”

Vaikka joku ei pidä sushista tai naudan kielestä, ei se tarkoita sitä, etteikö hän olisi persoonallinen ja kiinnostava ihminen.

”Mutta se ei maistu hyvälle.”

Tarjoilijat saattavat sanoa, ettei annos maistu hyvälle, jos siitä jätetään pois jotain siihen kuuluvaa. Toisin se on kuitenkin annoksen saavan kohdalla; kun siinä on jotain, mistä syöjä ei pidä, ei ruoka maistu syöjästä hyvälle.

”Maailmassa on nälkää näkeviä lapsia, jotka eivät saa mitään syötävää.”

Vaikka lause on totta, ei ole reilua häpäistä ystävää tämän perusteella syömään jotain, mistä hän ei pidä.

”Tämän takia tulet aina olemaan laiha.”

Tässäkin taustalla on eräänlainen häpäisy eikä se auta ketään.

”Mutta se on niiiiiiin hyvää!”

Jokaisella on kuitenkin mieltymyksensä ja vaikka itse pitäisit jostakin, ei se tarkoita, että ystäväsikin pitäisi pitää samasta.

”Olet niin hemmoteltu / vaativa.”

Nirsous ei ole sama asia kuin olla diivamainen ruoan suhteen. Nirsot syöjät vain tietävät, mistä pitävät ja mistä eivät pidä.

”Miten et muka voi pitää siitä?”

Tätä nirsot saavat kuulla usein. Syytä ei välttämättä edes ole ja nirso syöjäkin vain toivoo, että muut ymmärtäisivät, että hän kyllä tietää, kuinka joku voi syötävästä pitää, mutta häntä itseään se ei vain miellytä.

Oletko sinä nirso syöjä? Minkälaiset kommentit sinua ärsyttävät? Kerro se alla!

Lähde: Huffington Post