Näistä vinkeistä voi olla apua, jos et koe saavasi nukuttua hyvin.

Jos olet pökkeröinen pitkin päivää, voi syy olla kunnon yöunien puute. Hyvät yöunet ovat tärkeät, ja jos sinulla on vaikeuksia nukkua kunnolla, voi alla olevista vinkeistä olla apua.

1. Viimein kuppi kahvia kahdelta iltapäivällä

Keskiverto ihmisellä kestää 5-7 tuntia saada puolet kofeiinista pois kehostaan. Jotta kofeiinista olisi poistunut 75 prosenttia, vaatii se 8-10 tuntia aikaa. Kahvinjuonti myöhemmin päivällä voi yleensä häiritä untasi.

2. Siirrä lempi-iltaktiviteetit aamuun

Ehkä valvot myöhään tehdäksesi asioita, joista todella pidät, kuten suosikkinettisivuston selailu tai kirjan lukeminen. Sen sijaan, että hukkaisit hyvää uniaikaa näihin touhuihin, tee ne aamuisin. Näin menet innolla nukkumaan ja heräät, kun tiedät, mitä mukavaa voit aamulla tehdä ennen arkiaskareita.

3. Puhdista lakanasi

Nukut paremmin, kun sänkysi on puhdas ja mukava.

4. Ota kahvitorkut

Ota 15 minuutin torkut heti kahvia juotuasi. Tutkijat saivat selville, että näiden kahden yhdistäminen on tehokkaampaa kuin pelkästään torkut tai kahvin juominen. Kofeiinilla kestää noin 15 minuuttia, että se alkaa vaikuttaa, joten kun heräät, tunnet olosi virkistyneeksi.

5. Hanki keinotekoista, sinistä valoa torjuvat aurinkolasit

Saatavilla on aurinkolaseja, jotka torjuvat älylaitteista erittyvää sinistä valoa. Toledon yliopiston tutkimus paljasti, että aikuiset, jotka käyttivät tällaisia aurinkolaseja kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa, huomasivat merkittävän parannuksen heidän unen laadussa.

Voit toki myös välttyä lasien hankinnalta, jos rajoitat elektronisten laitteiden käyttöä paria tuntia ennen kuin suuntaat unille.

6. Lämmitä jalkojasi

Viileässä huoneessa nukkuu paremmin, koska kehon lämpötilan pitää laskea nukahtamista varten. Jos lämpötila on kuitenkin liian alhainen, se voi saada jalat palelemaan. Kun jalat ja kädet ovat kylmissään, verisuonet kutistuvat, pitäen lämpöä kehossasi ja vaikeuttaen nukahtamista. Koska kylmät jalat ovat yhteydessä unirytmiin, voi sukkien laitto jalkaan sänkyyn mennessään olla hyvä tapa nukahtaa nopeammin.

Lähde: Popsugar

Kommentit

Kommenttia