Etenkin joululaatikot tekivät vaikutuksen brittimieheen, mutta samaa ei voi sanoa lipeäkalasta.

Paljon Suomeen ja suomalaisuuteen liittyviä videoita YouTube-kanavallaan julkaiseva brittiläinen tubettaja Dave Cad tutustuu videollaan perinteisiin suomalaisiin jouluruokiin.

Viking Linen kanssa yhteistyössä tehdyllä videolla Cad kokeilee niin erilaisia joululaatikoita kuin kalaruokia sekä tietysti kinkkua. Cad on kihloissa suomalaisen tubettaja Cat Petersonin kanssa ja kertookin videolla Petersonin valinneen laivan buffetista hänelle testattavaksi ne syötävät, joita Cadin on vain testattava.

Cad aloittaa maistelun kalapainotteisesti: maksapasteijan lisäksi lautaselta löytyy kahdenlaista silliä ja graavilohta sekä perunoita. Cad kertoo, että hän on syönyt niitä aiemminkin ja nytkin ne tuntuvat hänelle maistuvan.

Seuraavaksi hän saa eteensä lautasen, jolla on peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä joulukinkkua. Laatikoiden ulkonäkö huvittaa nuorta brittimiestä.

”Näyttää vauvanruoalta. Haiseekin hieman siltä, jos olen rehellinen”, Cad tokaisee perunalaatikosta, mutta maku tekee vaikutuksen.

”Tämä on uskomatonta”, hän kuvailee.

Jos peruna- ja lanttulaatikko näyttivät Cadin mielestä vauvanruolta, on porkkanalaatikon ulkoasu epäilyttävämpi: kuin vauvan oksennusta, Cad nauraa. Porkkanalaatikko ei ole hänen suosikkinsa laatikoista, mutta Cad kertoo sen aiheuttaneen hänelle melkoisen déjà-vun kouluruoastaan.

Joulukinkku myös maistuu britille, mutta samaa ei voi sanoa sen jälkeen tarjolle tulevasta lipeäkalasta, joka jakaa myös suomalaisten mielipiteet.

”Taidan olla sillä kannalla, että tätä ei tarvitse kokeilla enää koskaan uudelleen. Jos minulla on mitään tekemistä asian kanssa, ei tätä tarjoilla minun joulun vietossa”, Cad tokaisee.

Lopuksi Cad maistelee vielä jälkiruokaa, puolukkaista maustekakkua sekä tietysti pipareita, joita hän maistaa sinihomejuuston kera. Yhdistelmä on hänestä kummallinen.

”Kumma kyllä ne sopivat todella hyvin yhteen. Piparin maku muuttuu täysin. Olen erittäin hämillään juuri nyt. Todella hyvä yhdistelmä”, Cad kertoo videolla.

Voit katsoa brittimiehen testin kokonaisuudessaan artikkelin yltä. Olemme aiemmin kertoneet siitä, kuinka Cad testasi suomalaisia alkoholijuomia ja voit katsoa siitä julkaistun artikkelin täällä.