Sooloseksimieltymykset, kuten muutkin seksiin liittyvät mieltymykset, ovat yksilöllisiä.

Se voi kuitenkin tehdä hyvää, jos kiinnität huomiota siihen, mihin aikaan päivästä antaudut nautinnolle. Seksiterapeutti Vanessa Marinin mukaan sooloseksin harrastamisessa illalla on tiettyjä hyötyä, kertoo Bustle.

Vaikka olisit tavallisesti aamuorgasmien ystävä, kannattaa antaa illan sooloseksille mahdollisuus ja nauttia hyvän olon lisäksi sen muista hyödyistä. Alta löydät, millaisia hyötyjä illalla harrastettu itsetyydytys tuo mukanaan.

Voit nukkua paremmin

Marinin mukaan pääsyy siihen, miksi itsetyydytys saattaa tehdän olon väsyneeksi tai miksi se voi auttaa nukahtamaan, liittyy neurokemiaan. Esimerkiksi Frontiers in Public Health -julkaisussa ilmenstyneen tutkimuksen mukaan parantuneen yöunen taustalla ovat seksuaalisen toiminnan jälkeen vapautava oksitosiini sekä prolaktiini. Tämän hyödyn saamiseksi ei tarvita seksikumppania; tutkimus osoitti, että itsetyydytys itsessään oli jo riittävä parantamaan unen laatua.

Vaikka et saisi orgasmia, voi itsetyydytys ilman ”loppuhuipennusta” auttaa sinua nukahtamaan.

”Joitakin ihmisiä se voi rentouttaa enemmän, vaikka he eivät olisi saaneet orgasmia tai orgasmi ei olisi tuonut samanlaista helpotuksen tai vapautumisen tunnetta”, Marin totesi.

Käytännössä itsetyydytys voi tehdä sinut väsyneeksi orgasmilla tai ilman.

Stressi helpottaa ja rentoudut

Toinen aivokemiaan liittyvä itsetyydytyksen hyöty on se, että se estää stressiin liittyvää hormonia, nimeltä kortisoli. Jos koetat illalla rentoutua, ei stressi sovi kuvioon ja auta rentoutumista. Bustlen mukaan taustalla vaikuttaa kuitenkin muutkin asiat kuin kemikaalit.

”Joillekin ihmisille sooloseksi voi tuntua ikään kuin kaupalta, ’Haluan vain saada orgasmini, saada sen alta pois, saada tyydytyksen tunteen tai mennä unille. Yleensä kuitenkin suosittelen ihmisille, että edes toisinaan he lähestyisivät itsetyydytystä niin, että antavat itselleen hieman enemmän aikaa keskittyä tutkimaan vartaloaan – tekisivät siitä yhden self-care-muodon”, Marin selitti.

Jos kiirehdit sooloseksisi kanssa päästäksesi vain pian orgasmiin, ei se välttämättä ole niin hyödyllistä, jos tavoitteenasi on päivän päätteeksi rentoutua sen avulla.

”Jos otat hieman enemmän aikaa itsesi tutkiskeluun, selvittääksesi mikä tänään tuntuu hyvältä, voi se olla todella kiva rituaalia, jonka avulla löydät taas yhteyden itseesi ja kroppaasi ja se voi olla tietyillä tavoilla meditatiivista. Kaikki tämä voi todella vaikuttaa siihen, miten rentouttavaa sooloseksi on”, Marin totesi.

Se on käytännöllisempää illalla

Ilta-aika voi olla siinä mielessä hyödyllisempää, että päivän puuhat ovat jo takana (ellet sitten ole yötyöläinen) ja olet valmistautumassa unille; sinulla ei ole enää tapaamisia, joista saattaisit myöhästyä tai kiireellisiä asioita hoidettavana.

”Saatat saada myös enemmän omaa rauhaa, jos lapset ovat jo nukkumassa tai kämppikset ovat unilla”, Marin huomautti.

Tällainen yksityisyys ja oma rauha voi kirkastaa mielesi ja antaa sinulle myös aikaa antautua sooloseksille kaikessa rauhassa.

Seksihalusi saattaa olla korkeammalla illalla

Marinin mukaan jotku ihmiset kokevat seksihalunsa olevan voimakkaampia iltaisin.

”Jos tunnet enemmän halua siihen, on silloin aina hyvä aika harrastaa sooloseksiä. Se on todella henkilökohtainen asia: joskus joillakin ihmisillä on halut korkeamalla aamulla, mutta monilla halut ovat korkeammalla iltaisin”, hän totesi.

Bustlen mukaan puolalainen tutkimus on saanut selville, että naisosallistujat kokivat vahvinta seksuaalista himoa iltaisin kello 18 ja keskiyön välillä. Jos siis huomaat halusi olevan huipussaan iltaisin, saattaa niille antautuminen tuoda mukanaan muita iltasooloseksin hyötyjä.

Se voi auttaa siinä, miten suhtaudut vartaloosi

Marinin mukaan monilla ihmisillä on vaikeuksia oman kehon kuvansa kanssa, kun he harrastavat sooloseksiä. Jos olet yksi heistä, saattavat sisään tulviva päivänvalo, heijastavat peilit ja muut visuaaliset jutut, joita päivällä voi olla läsnä, viedä huomiosi näihin ahdistaviin ajatuksiin sen sijaan, että keskittyisit vartaloosi sillä hetkellä, kun haluat tuntea olosi hyväksi.

”Joillakin pimeä huone tekee kokemuksesta nautinnollisemman”, Marin sanoi.

Haluat varmasti sooloseksikokemuksesi olevan sinulle positiivinen kokemus, joten jos vaihdat sooloseksin ajankohdaksi illan, saattaa se olla yksi tapa tehdä siitä sellainen.

Marin kuitenkin päättää, että yksi tärkeimpiä asioita sooloseksin suhteen on se, että muistat tehdä sen niin, mikä sinusta itsestä tuntuu hyvältä.

Ilta-aika ennen unille menoa on yksi parhaista ajankohdista sooloseksin harrastamiselle, mutta on myös kolme muuta, joista kerroimme aiemmin. Lisäksi kerroimme aiemmin, miksi sooloseksiä kannattaa harrastaa kesken etätyöpäivän.

Lähde: Bustle