Monet ovat tehneet etätöitä jo vuoden ajan ja muodostaneet uudet rutiinit niin työpäivän ajalle kuin sen ympärille.

Tuoreen tutkimuksen mukaan moni etätöitä tekevä on hyödyntänyt etäilyn myös nautinnollisilla tavoilla. Useampi kuin joka toinen (58 %) on harrastanut sooloseksiä kesken etätyöpäivän, kertoo Daily Star.

Seksiasiantuntija ja Love Sex Toysin perustaja Aaron McDonaghin mukaan sooloseksin harrastaminen lounastauolla on hyvä idea. McDonagh perusteli tätä listaamalla Daily Starille viisi hyvää syytä, miksi seksilelut kannattaa kaivaa esiin kesken etätyöpäivän, ja suomensimme ne alle.

Olet tehokkaampi

McDonaghin mukaan seksillä on todistetusti monenlaisia hyötyjä, joista yksi on tehokkuuden tai tuottavuuden tehostaminen. Hän lisää, että usein orgasmeja saavat hyötyvät siitä, kun keho vapauttaa hyvän mielen hormoneja.

”Seksi lounastauolla voi auttaa sinua käymään läpi tehtävälistasi kohdat tehokkaamin”, McDonagh toteaa.

Daily Starin mukaan seksistä nauttiminen kesken päivän myös laskee stressitasoja, mikä voi tehdä sinusta tehokkaamman.

Asiat ovat paremmin hallinnassa ja keskityt

Daily Starin mukaan on todettu, että kesken työpäivän seksistä nauttivat ovat tyytyväisempiä ja sitoutuneempia työhönsä. Tämä johtuu siitä, että seksi vapauttaa oksitosiinia, joka saa tuntemaan kuin asiat olisivat paremmin hallinnassa ja keskitytparemmin.

”Jos harrastat sooloseksiä, kun otat seksilelut mukaan ’omaan aikaasi’, maksimoi se voimaantumisen”, McDonagh lisää.

Se tuntuu hyvältä

Seksilelujen käyttö voi tehdä olosi hyväksi, se on simppeliä ja jokaiseen makuun löyty erilaisia leluja.

”Olivatpa mielihalusi tai fetissisi minkälaisia tahansa, on rentoutuminen tarpeen stressaavan tapaamisen tai intensiivisen asiakaspuhelun jälkeen. Tämä on sellainen itsestä huolehtimisen muoto, joka on erittäin henkilökohtainen ja intiimi eikä sinun tarvitse vastata kenellekään”, McDonag sanoo.

”Tämän vaikutus on jotain, mitä ei ole vara aliarvioida”, hän lisää.

Nukut paremmin

Hyvin nukutut yöt ovat olennaiset hyvinvoinnin kannalta, sillä se vahvistaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa kognitiivisia kykyjä. Seksilelujen käyttämisen on osoitettu auttavan unettomuuteen ja levottomuuteen, mikä tarkoittaa sitä, että et ole tokkurainen aamupalavereissa, jos seksilelut ja orgasmit ovat osa päivittäisiä rutiinejasi.

Stressi väheneee

Orgasmien saaminen laskee stressitasoja. Jos tämä ei ole hyvä syy nauttia sooloseksistä ja seksileluista kesken päivän, niin mikä sitten?

”Kaikki tunnemme paineita tällä hetkellä, joten mikä tahansa apukeino pitäisi olla tervetullut”, McDonagh huomauttaa.

”Pidä tauko, rentoudu ja tartu seksileluun – ongelma ratkaistu”, hän päättää.

Kerroimme aiemmin sooloseksin terveyshyödystä, josta voit lukea lisää täällä.

Lähde: Daily Star