Nämä asiat voivat auttaa sinua elämään pidempään ja hidastamaan ikääntymistä.

Moni nainen haaveilee näyttävänsä mahdollisimman nuorekkaalta mahdollisimman pitkään. Ranskalaiset naiset ovat onnistuneet tässä hyvin – ja kaiken lisäksi heidän elinajanodotteensa on hieman korkeampi kuin suomalaisnaisilla.

Mikä sitten on ranskalaisnaisten nuorekkaan ulkonäön salaisuus? The Independentin mukaan maineikas ranskalainen lääkäri, kirurgi Michel Cymes on paljastanut uudessa kirjassaan vinkkejä, joiden uskoo auttavan ranskalaisia naisia näyttämään nuorekkaalta pitkään.

Alla on yhdeksän Cymesin vinkkiä pidentämään elinikää ja taistelemaan ikääntymistä vastaan:

1. Syö enemmän valkosipulia

Valkosipulissa on paljon terveyshyötyjä, jotka auttavat elämään pidempään. Ranskalaiset rakastavat sitä ja hyvistä syistä: valkosipulissa on paljon antioksidantteja ja sillä on myös ominaisuuksia auttamaan näyttämään nuoremmalta. Valkosipulia kannattaa syödä raakana, jotta sen ravintoarvosta saa kaiken parhaiten irti.

2. Juo vähemmän alkoholia, mutta arvosta sitä enemmän

Alkoholi lyhentää elinikää sekä vanhentaa. Cymesin mukaan jokaisen pitäisikin juoda kuin sommelieeri, ravintolassa työnskentelevä viinien tuntija. Käytännössä siis jos haluat pitää itsesi nuorekkaana, juo viinisi hitaasti ja nautiskellen.

3. Siivoa jääkaappi

The Independentin mukaan Cymes korostaa, että on tärkeä siivota jääkaappi kunnolla kahdesti kuukaudessa. Vastoin yleistä uskomusta, bakteerit voivat selvitä kylmissä olosuhteissa ja tietysti se, mikä on jääkaapissasi, päätyy lopulta kehoosi. Cymes suosittelee käyttämään pesusientä ja valkoviinietikkaa jääkaapin pyyhkimiseen ennen kuin kuivaa sen liinalla.

4. Ota päivällinen vakavasti

Sen sijaan, että nauttisit ateriasi TV:n ääressä nopeasti – pureskellen ruokaa vähemmän ja huomaamatta, että olet jo täynnä, minkä takia saatat syödä enemmän kuin on tarpeen – olisi parempi syödä päivällinen ruokapöydän ääressä ja tietoisesti syödä, jotta et syö enemmän kuin tarvitset.

5. Hanki hyvät aurinkolasit

The Independentin mukaan aurinkolasit ovat tärkeät suojaamaan silmiä ja niitä ympäröivää ihoa. Cymesin mukaan hyviä aurinkolaseja ostaessa kannattaisi etsiä sellaisia, joissa on isot kehykset ja leveät sangat, jotta valo ei pääse livahtamaan ohi, varmistamaan, että linssit täyttävät eurooppalaiset standardit. Hyvät lasit voivat olla esimerkiksi sellaiset joita suositellaan vuoriurheiluun.

6. Vie treeni uima-altaaseen

Korkean intensiteetin kuntoilu rasittaa niveliä, joten Cymes suosittelee kuntoilemaan veessä. Hänen omia suosikkejaan on vesipyöräily, jossa poljetaan paikallaan olevaa pyörää uima-altaassa. Vedessä ollessa syke pysyy alhaisempana ja voit polkea lujempaa eli se tuntuu helpommalta, mutta itse asiassa laitat lihaksesi tekemään enemmän töitä.

7. Huolehdi dekolteesta

Naisen rinnan ja rintavaon alueella on vähemmän talirauhasia kuin muualla vartalossa, joten se voi tulla ryppyiseksi nopeammin. Tätä aluetta pitäisi hoitaa ja suojata yhtä huolella kuin kasvoja: käyttää kosteusvoidetta, kuoria ja muistaa aurinkorasva.

8. Vaihda tyynysi

Sama tyyny voi olla huomaamatta käytössä pitkäänkin, mutta The Independentin mukaan vanha, kulunut tyyny ei tue kunnolla päätä, mikä voi aiheuttaa ikävää niskasärkyä. Cymes suosittelee paksua tyynyä, jos nukut mielellään kyljelläsi, jämäkkää tyynyä, jos nukut selälläsi ja ohutta tyynyä, jos nukut mahallaan.

9. Älä tunne syyllisyyttä siitä, ettet ole täydellinen

Suurin osa ihmisistä on ankaria itselleen sen takia, ettei heillä ”ole kaikkea”, mutta Cymes uskoo, että täydellisyyden tavoittelu päättyy epäonnistumiseen. Hän suositteekin muistamaan kolme asiaa: kukaan ei ole täydlelinen, monivivahteisuus tekee sinusta kiinnostavan ja maailma on paljon monimutkaisempi kuin hyvä ja paha.

”Jos haluat elää pidempään, ala elää”, kirurgi neuvoo.

Mitä mieltä olet ranskalaislääkärin vinkeistä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia