Asiantuntijan neuvoilla voit koettaa vaikuttaa siihen, ettei joulun jälkeen tarvitse aloittaa laihdutuskuuria.

Tähän aikaan vuodesta monella tulee herkuteltua ja syötyä enemmän kuin yleensä, kiitos kaikkien jouluun ja vuoden vaihtumiseen liittyvien juhlien. Tämä runsaampi syöminen voi helposti näkyä suurempana lukemana puntarilla, ja tammikuussa monet päättävät aloittaa laihdutuskuurin ja suunnata kuntoilemaan joulukilot pois.

Tätä jouluista painonnousua voi kuitenkin koettaa välttää. Jotta siinä onnistuisi paremmin, on ravitsemusterapeutti Leslie Langevin antanut sitä varten viisi vinkkiä.

1. Jätä tilaa jälkkärille

Torttuja, pipareita ynnä muita herkkuja on tarjolla ja monet odottavatkin pääsevänsä niiden kimppuun. Jos tiedät haluavasi todella kovasti syödä jotain hyvää jälkiruokaa – sillä kukapa ei haluaisi – ota pienempi annos pääruokaa käyttäen pienempää lautasta. Näin voit säästää tilaa jälkiruoalle vatsassasi.

2. Tähtää väreihin

Täytä lautasesi värikkäillä vaihtoehdoilla vähentääksesi nauttimiesi kaloreiden määrää. Alkupalaksi valitse vihanneksia rapeiden hiilarivaihtoehtojen sijaan ja esimerkiksi imelletyn perunalaatikon sijaan valitse keitettyjä perunoita. Myös salaatti kannattaa muistaa, mutta ilman kastikkeita. Jos haluat syödä leipää, valitse täysjyväversio.

3. Kysy tämä kysymys

”Olenko nälkäinen?” Joka kerta ennen kuin nappaat syötävää, sinun kannattaa kysyä tämä kysymys itseltäsi. Kuuntele kehosi viestejä ja varmista, että tiedostat ja olet todella nälkäinen jokaista havittelemaasi suupalaa kohti. Tämä haastaa tahdonvoimasi, koska etenkin joulun pyhinä on niin helppo vain marssia jääkaapille ja napsia sieltä aterian rippeitä. Koeta syödä silloin, kun kehosi kaipaa ruokaa eikä vain sen takia, että ruokaa on saatavilla.

4. Valitse kevyempää aiemmin

Jos tiedät edessä olevan tuhti ateria täynnä herkullista syötävää, syö kevyemmin aiemmin päivänä aikana. Tämä ei tarkoita sitä, että jättäisit aamiaisen ja lounaan väliin, koska se vain laittaa aineenvaihdunnan sekaisin ja lopulta ahmit ruokaa vain enemmän. Nauti esimerkiksi vihersmoothie aamupalaksi ja salaatti lounaaksi.

5. Juhli ja jatka terveellisin tavoin sen jälkeen

Anna itsellesi lupa herkutella virallisina juhlapäivinä, sillä se antaa sinun jatkaa eteenpäin etkä vain pyörittele mielessäsi laatikoita ja torttuja koko ajan. Muista vain, ettet anna yhden päivän mässäilyn johtaa viikkojen liialliseen syömiseen. Nauti mahtavasta ruoasta ja ala syödä terveellisesti jälleen seuraavana päivänä.

Lähde: Popsugar