Nämä neljä asiaa aiheuttavat salaa stressiä

On helppo syyttää esimerkiksi töitä tai perhettä ja sukulaisia stressistä, mutta sen aiheuttaja voi paljastuakin yllättäen joksikin ihan muuksi kuin olit kuvitellut.

Nämä neljä asiaa voivat saada sinut tietämättäsi stressaantumaan:

1. Puhelin

Voi tuntua ahdistavalta olla erossa puhelimesta, mutta siinä tiukasti kiinni oleminen on voi olla vielä stressaavampaa. Kent Staten yliopistossa tehty tutkimus sai selville, että collegeopiskelijat, jotka viettivät puhelintensa parissa enemmän aikaa olivat enemmän tuskastuneita. Puhelinta ei voi hävittää kokonaan, mutta sen voi aina laittaa äänettömälle, kun haluaa rentoutua eli siis kun olet salilla tai syömässä tai etenkin kun olet nukkumassa.

2. Sosiaalinen media

Enemmän Facebook-kavereita omaavat ovat enemmän stressaantuneita kuin muut, käy ilmi Edinburghin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta. Tämä voi johtua tutkijoiden mukaan siitä, että käyttäjä koettaa miellyttää kaikkia FB-kavereitaan yhtä aikaa. Jos huomaat siis ylianalysoivasi jokaista päivitystäsi ja jakoasi, voi olla fiksua kirjautua vähäksi aikaa ulos koko somesta.

3. Nukkumisessa pihistely

Stressi voi vähentää kunnon yöunien saantia, mutta se toimii myös toisin päin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun hoitaa unihäiriöitä, elämänlaatu paranee automaattisesti ja tämä poistaa paljon masennusta ja stressiä. Nukkumisessa ei kannata siis pihistellä ja jos kunnon yöunet ovat olleet kadoksissa yli kaksi viikkoa, ongelmaan kannattaa puuttua.

4. Myöhäisillan nettiselailut

Ajattelitko tsekata Twitterin tai surffailla jollain toisella sivustolla ennen nukkumaan menoa? Älä tee sitä. Texas-Pan American -yliopiston tutkijat saivat selville, että nettiä kaksi tuntia ennen sänkyyn menoa selanneilla oli korkeammat stressitasot kuin heillä, jotka eivät moista tehneet. Anna siis koneen olla rauhassa ja koeta itsekin rauhoittaa mielesi ennen unille suuntaamista.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.