Smoothie on upea ruokalaji, sillä sitä voi modifioida helposti ja vaivattomasti lähes loputtomiin. Näillä ruoka-aineilla teet smoothiestasi terveellisemmän, mutta myös maukkaamman.

1. Oliiviöljy

Oliiviöljyn lisääminen smoothieen auttaa kehoasi hyödyntämään paremmin muiden ainesosien terveysvaikutuksia. Siinä on myös terveellisiä rasvoja, joita tulisi saada päivittäin. Oliiviöljyn mieto maku ei muuta smoothien makua, mutta tekee sen koostumuksesta paremman. Yksi ruokalusikallinen riittää.

2. Siemenet

Ei ole väliä, mitä siemeniä laitat, kunhan laitat. Siemistä saat hyvän annoksen muun muassa magnesiumia. Esimerkiksi chiasiemenissä on kuitua, joka auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Pellavansiemenet ovat niin ikään kuiturikkaita, ja ne kannattaa käyttää jauhettuina. Hampunsiemenistä saat aimo annoksen proteiinia.

3. Kylmä, musta kahvi

Kahvi piristää, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja tehostaa muistia. Uudet tutkimukset osoittavat kahvin juonnin ennen treeniä tekevän liikuntasuorituksesta mukavamman ja vähentävän treenistä aiheutuvaa lihasarkuutta. Kokeile smoothieta, jossa on kahvia, jäisiä banaaneja, mantelimaitoa ja jäitä.

4. Tuoreet yrtit

Tuoreet yrtit antavat smoothielle upean maun, mutta ovat myös täynnä hyviä ravintoaineita. Ruokalusikallisessa persiljaa on 8% koko päivän raudansaantisuosituksesta, basilikassa on paljon K-vitamiinia, minttu tukee ruuansulatusta ja korianterissa on aimo annos antioksidantteja.

5. Taatelit

Taatelit tuovat smoothieen makeutta terveellisessä muodossa. Taateleissa on myös paljon kaliumia ja kuituja. Medjool-taatelit ovat erityisen mehukkaita. Yhdestä neljään taatelia smoothieta kohti riittää.

Lähde: Refinery 29