Syömämme ruoka vaikuttaa yllättävän paljon uneemme.

Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa? Nukkumiseen vaikuttaa tutkitusti moni asia, mutta yksi niistä on ruoka. Suurimmalle osalla meistä 7–8 tunnin unet ovat sopiva määrä, mutta sitä voi olla vaikea saavuttaa, jos nukahtamisessa on vaikeuksia.

Asiantuntija kertoo, että tietyt ravintoaineet, kuten kalium, magnesium, kalsium ja rauta voivat auttaa melatoniinin tuotannossa, mikä puolestaan auttaa sinua nukahtamaan paremmin.

Seuraavat ruuat voivatkin auttaa sinua nukahtamaan, ja mikä parasta, ne ovat kaikki herkullisia naposteltavia vaikkapa television äärellä.

 1. Kirsikat
  Tämä hedelmä sisältää runsaasti melatoniinia, ja se onkin loistava – ja herkullinen – apu nukahtamiseen!

 2. Tumma suklaa
  Tumma suklaa sisältää serotoniinia, joka rentouttaa kehoasi ja mieltäsi, mikä puolestaan auttaa sinua nukahtamaan.

 3. Mantelit
  Nämä herkut sisältävät muun muassa magnesiumia, mikä auttaa lihaksiasi ja hermostoasi rentoutumaan, ja lisäksi tasaa sydämen sykettäsi. Myös mantelivoilla on sama vaikutus, joten sitä voi hyvin syödä vaikkapa banaanin tai paahtoleivän päälle.

 4. Saksanpähkinät
  Myös saksanpähkinät ovat loistava lääke nukahtamiseen, sillä ne sisältävät muun muassa melatoniinia, serotoniinia ja magnesiumia. Lisäksi ne ovat yksi terveellisimmistä pähkinälajikkeista.

 5. Hummus
  Hummuksen ravintoaineet auttavat kehoasi tuottamaan melatoniinia ja serotoniinia, joista melatoniini auttaa säätelemään unirytmiäsi ja seratoniini puolestaan vaikuttaa uneesi.

 6. Vesimeloni
  Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta jos syöt vesimelonia, sen sisältämä vesi pitää janon poissa yön ajan, etkä heräile janoisena juomaan kesken yötä.

 7. Kamomillatee
  Tämä on yksi parhaista rohdoista unettomuuteen, sillä yrtillä on tutkitusti nukahtamista edistäviä ominaisuuksia.

 8. Pistaasipähkinät
  Nämä pähkinät sisältävät sekä proteiinia, magnesiumia että B6-vitamiinia, jotka kaikki auttavat sinua nukahtamaan. Jos kuitenkin syöt näitä herkkuja liikaa, saattaa korkea kalorien määrä jopa vaikeuttaa unensaantiasi!

 9. Kaurapuuro
  Kaurapuuro ei ole pelkästään loistava aamiainen, vaan myös hyvä iltapala, sillä se auttaa sinua nukahtamaan. Kaurapuuro nimittäin lisää insuliinintuotantoasi, mikä puolestaan nostaa verensokeriasi ja tekee sinusta uneliaan.

 10. Banaani
  Hedelmän sisältämä kalium ja magnesium saavat tunnetusti lihakset rentoutumaan ja siten myös sinut nukahtamaan helpommin.

Asiantuntija kehottaa vielä muistamaan, että ennen nukkumaanmenoa tulisi välttää raskaita ruokia, alkoholia, kofeiinia ja närästystä aiheuttavia ruokia, sillä ne pitävät helposti kenet tahansa hereillä.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: