Erilaiset vinkit voivat tehdän ruoanlaiton helpommaksi.

Ruoanlaitto voi olla välillä monimutkaista ja hankalaa sekä sen aikana voi sattua myös haavereita kokille. Alla on kymmenen keittiöniksiä, jotka helpottavat ruoanlaittoa eri tavoin – nämä keittiöniksit mullistavat ruoanlaittosi!

1. Käytä kahta lautasta pienten tomaattien halkaisun apuna

Laita tomaatit pienelle lautaselle ja laita niiden päälle toinen lautanen. Vedä terävä veitsi kahden lautasen väliin jääneestä raosta ja pidä ylintä lautasta vakaasti paikoillaan. Näin saat helposti puolitettua pienet tomaatit ja säästät sormesi haavoilta tai pahemmilta vahingoilta.

2. Käytä kuumaa veistä kakun leikkaamisessa

Käytä veistä juoksevan kuuman veden alla, kuivaa se ja leikkaa sitten kakusta palanen. Useampia paloja leikatessa kannattaa toistaa kasteluprosessi aina välillä.

3. Tee keksitaikinasta palloja ja pakasta ne, jotta voit valmistaa keksejä nopeasti myöhemmin

Seuraavan kerran, kun leivot keksejä, säilö ylijäänyttä taikinaa tai jätä sitä tarkoituksella yli ja tee siitä paistovalmiita palloja. Näin sinulla on nopeasti saatavilla tuoreita, kotitekoisia keksejä.

4. Tee pieniä tacokulhoja kuppikakkuvuoan avulla

Jos sinulla on muffinivuoka ja tortilloja, voit tehdä kätevästi tacokulhoja. Käännä vuoka ylösalaisin, muotoile tortillasta kupit ja paista.

5. Laita leipää fariinisokerin sekaan, jotta se ei kovetu

Näin helpolla tavalla saat fariinisokerin pysymään yhtä hyvänä kuin päivänä, jolloin avasit paketin. Laita säilytysrasiaan leipäsiivu, sillä leipä pitää sokerin pehmeänä.

6. Vaihda suppilo kirjekuoreen

Miksi viedä tilaa kaapista suppilolla, kun kirjekuori ajaa saman asian? Tee vain reikä toiseen kirjekuoren suljetuista nurkista ja voit käyttää sitä suppilona.

7. Jäädytä ylijäänyt viini ruoanlaittoa varten

Jos sinulla on jäänyt tähteeksi viiniä, mittaa sitä Ziploc-pusseihin ja laita pakastimeen. Voit käyttää sitä myöhemmin, jos ruoanlaiton yhteydessä reseptissä tarvitaan viiniä.

8. Estä guacamolea muuttumasta ruskeaksi laittamalla vettä sen ylle

Jos haluat pitää guacamolesi vihreänä, sinun pitää estää avokadon pintaa olemasta kosketuksista hapen kanssa. Vesi on tässä oiva apukeino. Kaada varovasti vettä guacamolen päälle sen peittämiseksi ja sulje säilytysrasia. Kun haluat syödä sen, kaada vesi varovasti pois.

9. Pilko mango nopeasti pitämällä sen kuori paikallaan

Leikkaa mangon sivut pois ja pilko hedelmäliha ruudukoksi sen ollessa vielä kuoressaan kiinni. Käännä se sen jälkeen ylösalaisin ja leikkaa kuori pois.

10. Tee kananmunista huoneenlämpöiset kulhollisella kuumaa vettä

Jos kesken ruoanlaiton hoksaat, että reseptissä tarvitaankin huoneenlämpöisiä kananmunia, on siihenkin olemassa apukeino. Laita munat kulholliseen kuumaa vettä 5-10 minuutiksi ja ongelma on ratkaistu.

Lähde: Cosmopolitan