Herkuttelu ei ole kiellettyä edes silloin, kun on tarkoitus laihduttaa.

Mitä tahansa ei kuitenkaan kannata syödä, jos vyötäröä haluaa kapeammaksi. Mutta on herkkuja, joiden syöminen ei estä tuon haaveen toteutumista. Lisää niitä ostoslistallesi, jos haluat syödä jotain hyvää, mutta et saada niiden takia yhtään lisäkiloja.

10 painonpudottajalle sopivaa herkkua

1. Kurkkuviipaleet

Kurkut ovat aliarvostettu herkku. Ne eivät ole vain herkullisia, vaan niissä on myös diureettisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään turvotusta ja pitämään vatsan litteänä.

2. Maukas manteleista tehty välipala

Mantelit sisältävät paljon kuitua ja proteiinia, jotka molemmat tyydyttävät ruokahalu ja estävät siten syömästä liikaa. Ne ovat erittäin hyvä välipala. Jo kourallinen niitä täyttää mukavasti mahaa.  

3. Pinaattiherkut

Onko mitään mihin pinaatti ei sovi? Niitä kannattaa syödä jo sen takia, että ne vähentävät turvotusta. Pinaattia voi lisätä esimerkiksi keittoihin ja salaatteihin. Niissä on erittäin vähän kaloreita.

4. Avokado

Avokadot ovat täynnä kuituja ja erittäin maukkaita. Avokadot sisältävät myös antioksidantteja ja terveellisiä rasvoja.

5. Marjat

Kaikki marjat maistuvat hyviltä, joten ne ovat jo sellaisenaan maukas jälkiruoka tai välipala. Joidenkin tutkimusten mukaan marjojen sisältämä antosyaanit edistävät vatsarasvan polttamista.

6. Kananmunat

Kanamunien glykeeminen indeksi on alhainen. Kananmunia voi käyttää monenlaisissa maukkaissa ruuissa. Niitä voi esimerkiksi keittää, vatkata ja paistaa.

7. Jogurtti

Jogurtti on täynnä probiootteja, jotka säätelevät ruoansulatuskanavan tervettä toimintaa ja auttavat torjumaan turvotusta ja vatsarasvan syntymistä. Kannattaa syödä rasvatonta ja makeuttamatonta jogurttia ja lisätä sekaan esimerkiksi ylempänä mainittuja manteleita ja marjoja. Mikä estää myöskään lisäämästä pinaattia tai avokadoa. Lähes kaikki käy jogurtin sekaan.

8. Omena

Tutkimuksen mukaan ylipainoiset naiset, jotka söivät kolme omenaa tai päärynää päivässä, laihtuivat enemmän kuin he, jotka eivät syöneet niitä.

9. Soija

Soija sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja antioksidantteja. Sitä löytyy monenlaisessa muodossa, joten siihen ei ainakaan kyllästy helposti.

10. Lohi

Kerrotaan, että Victoria Beckham söisi joka päivä lohta. Se onkin erinomainen vaihtoehto lihalle. Sen sisältämät omega-3:t ovat terveellisiä rasvoja, joita tarvitaan ja joiden on todistettu polttavan rasvaa ja kiihdyttävän aineenvaihduntaa.

Oliko tässä herkkuja, joista pidät kovasti? Monet näistä sopivat hyvin esimerkiksi smoothien tekoon.

Lähde: Allwomenstalk