Rakastuminen on ihana tunne, mutta sillä on mielenkiintoinen vaikutus naisissa.

Naiset kokevat rakastuessaan samankaltaisia fysiologisia muutoksia kuin ihmiset, kun heidän elimistönsä taistelee virusta vastaan, selviää Kalifornian yliopiston tutkimuksesta. Tutkijoiden mukaan nämä muutokset tarkoittavat sitä, että jonain päivänä rakkautta voidaan ”mitata”.

Daily Mailin mukaan uusi rakkaus voi aktivoida naisten geenejä tuottamaan interferoni-nimistä proteiinia, jota keho yleensä käyttää tulehduksia vastaan taistellessa. Interferoni on Terveyskirjaston mukaan solujen tuottamia proteiineja, jotka muun muassa estävät virusten ja syöpäsolujen lisääntymistä – rakastuminen siis tekisi elimistölle hyvää.

Tutkimusta varten 47 naiselta otettiin verinäytteitä kahden vuoden aikana, kun he olivat alottaneet uuden romanttisen suhteen. Tutkijoiden tarkoituksena oli näin monitoroida, miten rakastuminen ja rakastuneena oleminen vaikuttaa geeneihin, jotka hallitsevat immuunijärjestelmää.

”Uuden romanttisen rakkauden mukana ei tule vain psykologisia muutoksia, vaan myös fysiologisia muutoksia”, tutkijat totesivat Psychoneuroendocrinology-journalissa julkaistussa raportissa.

Daily Mailin mukaan tutkimustuloksien perusteella voi olla myös mahdollista testata, ovatko ihmiset todella rakastuneita ja haihtuuko tunne ajan mittaan. Niissä tapauksissa, joissa rakkaus oli alkanut hiipua, tutkijat löysivät todisteita naisten interferonitasojen laskusta.

Tutkijat eivät ole vielä selvittäneet, tapahtuuko vastaavia muutoksia miehillä. Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Daily Mail