Nainen, miehesi kokema stressi voi saada sinunkin painosi nousemaan

Parisuhteessa miehen stressi voi vaikuttaa niin hänen omaansa kuin kumppaninsa vyötärönympärykseen.

Monille on varmasti tuttua, kuinka stressi voi saada painon nousemaan. Parisuhteessa olevien kohdalla myös kumppanin kokema stressi voi vaikuttaa omaan painoon, selviää tutkimuksesta.

Michiganin yliopiston tutkijat seurasivat neljän vuoden ajan yli 2 000 avioparia, jotka olivat olleet yhdessä keskimäärin 34 vuotta. Pareja pyydettiin kirjaamaan muun muassa vyötärönympäryksensä, stressitasonsa sekä suhteen negatiivinen laatu muistiin.

Shapen mukaan tutkimuksessa selvisi, että mitä stressaantuneempi mies oli parisuhteensa tilasta, sitä enemmän niin miehen kuin hänen vaimonsa vyötärönympärys kasvoi – jopa 10 senttiä tutkimuksen keston aikana.

Sen sijaan kun naisella oli vähemmän valituksia suhteesta, miesten paino nousi todennäköisemmin. Shapen mukaan tutkijat uskovat sen voivan johtua siitä, että se viittaisi siihen, ettei nainen välitä.

”Avioliitolla on voimakkaita vaikutuksia terveyteen”, tutkimusta johtanut Kira Birditt sanoi.

”Kumppanien kokema stressi, ei yksilön stressi, oli yhteydessä kasvaneenseen vyötärönympärykseen”, tutkija lisäsi.

Vaikka et olisi ollut kumppanisi kanssa yhdessä kolmea vuosikymmentä, ei se tarkoita, etteikö stressi vaikuttaisi. Birdittin mukaan kumppanin stressin vaikutus on sama nuoremmillekin pareille, vaikka he eivät stressin terveysvaikutuksia välttämättä tunne yhtä voimakkaasti kuin vanhemmat parit.

Shapen mukaan tutkimuksen viesti on selvä: parisuhdestressi vaikuttaa suhteen kumpaankin osapuoleen, joten kummankin täytyy ottaa osaa sen käsittelyyn.

”Parien on tärkeää löytää tapoja pärjätä yhdessä käyttäen positiivisia selvitytymisstrategioita, kuten yhdessä kuntoileminen, rauhalliset keskustelut ja yhteisten tavoitteiden luominen”, Birditt neuvoi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Shape


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.