Kun harrastaa seksiä, tulee tuskin juuri sillä hetkellä ajateltua mitä kaikkea hyvää se tekee iholle.

Seksi tekee keholle hyvää monella tavalla. Sillä on myönteisiä vaikutuksia sekä fyysiseen että henkiseen terveyteen, joista onkin jo uutisoitu paljon. Aiemmin on esimerkiksi uutisoitu, kuinka on 25 syytä välttää seksin puutetta. Siinä mainittiin myös, kuinka seksi tekee hyvää iholle, mutta ei näistä kaikista ihoon vaikuttavista myönteisistä vaikutuksista.

Seksi voi saada ihon näyttämään nuoremmalta, kiinteämmältä ja hehkuvammalta

Kun saa orgasmin, se jos mikä nuorentaa. Mitä pidempään orgasmia venyttää, sitä enemmän kehoon tulee tuotettua typpioksidia ja oksitosiinia. Niiden vapautuminen voi auttaa tasapainottamaan hormoneja, huuhtelemaan kortisolia sekä lisäämään kollageenin tuotantoa, jotka hidastavat ikääntymisprosessia.

Seksi vähentää myös stressiä, koska se vähentää stressihormonin eli kortisolin tuotantoa. Kun stressivastejärjestelmä toimii optimaalisesti, myös iholla on mahdollisuus toimia optimaalisesti. Stressi voi näkyä helposti kasvoilla esimerkiksi aknen puhkeamisena. Jos edessä on jokin tärkeä päivä eikä halua kasvoille näppyjä, kannattaisi harrastaa sitä ennen paljon seksiä, jolloin stressi vähenee ja mahdolliset akneoireet eivät puhkea.

Jos seksi on oikein voimakasta ja se lisää verenkiertoa, se tuo samalla iholle ravinteita. Se voi edistää esimerkiksi kollageenin kehittymistä, jolloin iho ei ala roikkumaan niin helposti kuten monille ikääntyessä käy. Se myös uudistaa ihoa ja iho pysyy hehkuvana.

DHEA eli dehydroepiandrosteronin tuotanto vähenee ikääntyessä, mutta seksin harrastaminen voi kiihdyttää sen tuotantoa. Tämä hormoni voi torjua masennusta, mutta siitä saa myös kauneushyötyjä, kuten kiiltävät hiukset, hehkuvan ihon ja kirkkaat silmät.

Muistathan, että myös sooloseksi tekee iholle hyvää!

Lähde: Huffpost