Pelkästään kosmetiikkaa käyttäen ei ihosta saa välttämättä niin terveen ja hehkuvan näköistä kuin haluaisi.

Se voi vaatia muutakin, joista kerrotaan Indian Express -sivustolla. Tässä on kolme neuvoa, joissa yhdessäkään ei tarvitse pistää mitään suoraan kasvoille tai iholle. Näistä jokin saattaa olla jo tiedossasi, mutta ehkä kun luet nyt tästä, kuinka ne vaikuttavat ihoosi, otat ohjeet helpommin käyttöösi.

1. Lisää mantelit ruokavalioosi

Päivittäinen mantelien syöminen voi auttaa vähentämään kasvoissa olevia ryppyjä. Ne saavat kasvot myös suorastaan hehkumaan. Mantelit sisältävät terveellisiä rasvoja ja E-vitamiinia (alfatokoferolia), jotka tunnetaan ikääntymistä estävistä ominaisuuksistaan. Niitä on todella helppoa syödä. Ota niitä esimerkiksi mukaan matkaevääksi tai syö niitä välipalana töissä. Ne kulkeutuvat helposti mukanasi, minne tahansa, josta ihosi kiittää sinua, jos vielä muistat niitä napata välillä suuhusi.

2. Lopeta tupakointi

Tupakoitsija varmasti tietää kuinka monen muun haitallisen asian lisäksi se ei ole hyväksi iholle. Se saa ihon näyttämään vanhemmalta, koska esimerkiksi pienetkin juovat tulevat paremmin esille. Se vähentää kollageenia ja elastiinia eli kuituja, jotka antavat iholle kimmoisuutta ja joustavuutta.

3. Liiku enemmän

Säännöllinen liikunta, oli kyse lenkkeilystä, joogasta tai urheilusta, on hyödyllistä iholle sekä vartalolle. Liikunta parantaa verenkiertoa sekä kiihdyttää koko kehon puhdistusprosessia, joka saa ihon hehkumaan. Joten kehon pitäminen aktiivisena voi olla yksi parhaimmista korvikkeista kalliille ihotuotteille.

Lähde: Indian Express