Pisamat voi saada erottumaan ja pysymään näkyvissä monin tavoin, ja meikkitaiteilija listasi neljä suosikkiaan.

Pisamat jakavat mielipiteitä: toiset eivät välitä omistaan ja haluavat saada ne peitettyä meikillä, kun taas toiset taas pitävät niistä ja haluavat myös pitää ne esillä.

“Nykyisin on mainiota, että elämme aikaa, jolloin voimme anteeksipyytelemättä täysin omaksua pisamamme”, julkkisten kanssa töitä tekevä meikkitaiteilija Rachel Goodwin kertoo HelloGigglesille.

“Minusta pisamat mielletään nuoruuden ja raikkauden merkkinä ja niihin liittyy viattomuutta”, hän jatkaa.

Jos pisamistaan pitää, saa silloin meikkiä käyttäessä olla tarkkana, että ei peitä niitä. Onneksi on erilaisia tapoja, joilla meikin avulla voi saada pisamat erottumaan ja alla Goodwin kertoo omat suosikkiniksinsä juuri tätä tarkoitusta varten.

Vähemmän on enemmän

Kun on kyse meikin käytöstä ja pisamista, on silloin vähemmän enemmän. Goodwinin mukaan pisamille parhaita tuotteita ovat ohuet, läpikuultavat tuotteet.

“Minä teen niin, että käytän täysin peittävää meikkivoidetta peitevoiteena ja laitan sitä juuri silmieni alle, silmäluomille sekä nenän, sierainten ja huulien ympärille”, Goodwin sanoo.

Oikean meikkivoiteen löytäminen voi olla haastavaa, mutta Goodwin neuvoo pysymään loitolla koostumuksista, jotka ovat liian hohtavia tai liian mattaisia. Sen sijaan olisi parempi löytää täydellinen tasapaino ja päästä välimaastoon satiinikoostumuksella. Tällaiset meikkivoiteet antavat pisamien loistaa läpi ja näyttää luonnollisimmalta.

Häivytä meikki oikein

HelloGigglesin mukaan sen jälkeen, kun Goodwin on laittanut peittävää meikkivoidetta, hän meikkisienelle häivyttää ja tasoittaa sen.

“Sen tavallaan siirtää ihoon kosteusvoiteen päälle. Se häivyttyy ja jättää iholle vain hipauksen meikkivoidetta, mikä peittää kaiken epätasaisen, mutta antaa silti pisamien näkyä ja näyttää omalta iholtasi”, meikkitaiteilija selittää.

Varjosta varoen

Varjostaminen voi olla haastavaa – etenkin jos tavoitteena on luonnollinen meikki. Tätä varten Goodwin yleensä välttää puutereita, jotka voivat näyttää kuin olisivat vain pisamien päällä. Sen sijaan hän suosii nestemmäisiä vaihtoehtoja, jotka siirtyvät helposti ihoon.

Goodwin suosittelee taputtamaan korostusta poskiluille ja kulmaluille.

“See antaa täyden hehkun iholle niin, ettei se näytä ylimeikatulta”, hän toteaa.

HelloGigglesin mukaan Goowin myös korostaa etsimään tuotteita, jotka antavat iholle valovoimaisen, luonnollisen hehkun sen sijaan, että läyttäisi kimaltavia tuotteita, jotka voivat viedä huomion pois pisamistasi.

Aurinkopuuterina Goodwin yleensä käyttää puikkoa tai voidetta puuterimaisen tuotteen sijaan. Jos sinulla on pisamia, älä varjosta liikaa, vaan hienovarainen tyyli on paras vaihtoehto.

Uskalla kokeilla näyttävää meikkiä

HelloGiggles muistuttaa, ettei pisamia omaavien pitäisi arastella tehdä muutoksia meikkirutiineihnsa ja kokeilla myös jotain uutta ja erilaista. Sivuston mukaan pisamakasvot ovat itse asiassa paras pohja kokeilla näyttäviä tyylejä; ne saavat pisamat erottumaan ja samoin kasvonpiirteesi.

“Minusta pisamia omaavat ovat niin kauniita. Rakastan sitä paljaan ihon asettelua rinnakkain rohkean meikin kanssa, olipa se sitten punaiset huulet tai jopa sipaus väriä silmämeikissä eikä mitään muuta”, Goodwin sanoo.

“Minusta se on niin coolia ja näyttää modernilta, kun näen naisen omaksuvan tämän”, hän päättää.

Aiemmassa jutussa listattiin seikkoja, joihin pisamia omaavat voivat samaistua. Voit lukea lisää aiheesta täällä.

Lähde: HelloGiggles