Liikunnan ja ruokavalion korostamisen sijaan vanhoissa kuvissa on esillä muun muassa erikoisia laitteita, joilla on koetettu kiinteyttää kroppaa.

Naiset ovat aina koettaneet laihtua erikoisillakin keinoilla. Nykypäivänä yksi hulluimmista tavoista on ompeluttaa kieleensä verkko, joka pakottaa syömään ainoastaan nestemäistä ruokaa.

Menneinä vuosina laihdutusta ja kiinteämpää kroppaa tavoiteltiin myös kahjoilla tavoilla. Alla on muutama sellainen:

1.”Paikkojen pienentäjä”

Lokakuussa 1950 Milwaukee Sentinel -lehdessä mainostettiin laitetta, joka pilkkoisi rasvakudosta. Spot Reducer -niminen laite oli tehty kevyestä alumiinista ja kumista.

2. Wonder Sauna Hot Pants -housut

Housujen ideana oli, että ne pakottavat hikoilemaan ja siten kehosta lähtee nesteitä pois ja samoin senttejä reisistä ja lantiolta. Housuja on mainostettu muun vuossa vuonna 1972. Huffington Postin mukaan housut ovat oikeasti auttaneet käyttäjiä pudottamaan hieman painoa, mutta vain väliaikaisesti.

3. ”Kiinteytyssalongit”

1940-luvulla naiset menivät vapaaehtoisesti niin sanottuihin slenderizing saloneihin, vapaasti käännettynä kiinteytyssalonkeihin, joissa heidän ”ongelmakohtiaan” hierottiin erilaisilla laitteilla, joiden väitettiin stimuloivan lihaksia ja hajottavan rasvaa.

4. Värähtelevät vyöt

Tällaiset vyöt lupasivat värisyttää lantion ja reidet hoikaksi. Tällaisia vöitä on edelleen saatavilla netistä.

5. Rasvaa vähentävä saippua

1920-luvulla mainostettiin erilaisia saippuoita, joiden väitettiin maagisesti pesevän ylimääräisen rasvan kehosta.

Katso kuvia näiden laihdutusmenetelmien laitteista ja mainoksista Huffington Postin sivuilta.

Kommentit

Kommenttia