Tutkimus selvitti vanhusten seksuaaliterveyttä ja seksuaalisesta kanssakäymistä.

Tutkimus on saanut selville, että vanhusten seksielämä voi olla vilkkaampi kuin moni osaisi kuvitella. Archives of Sexual Behavior -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa tehtiin kysely seksuaaliterveydestä ja seksuaalisesta kanssakäymisestä yli 6 000 brittimiehelle ja -naiselle, jotka olivat iältään 50-90-vuotiaita.

Tulosten perusteella seksielämä ei hyydy kokonaan, mitä enemmän vuosikymmeniä on mittarissa – ainakaan kaikilla. Women’s Health kertoo, että 33 prosenttia seksuaalisesti aktiivisista 70-vuotiaista miehistä ja 19 prosenttia seksuaalisesti aktiivisista 80-vuotiaista miehistä harrasti seksiä ainakin kahdesti kuukaudessa.

Useampi iäkäs nainen on seksin suhteen aktiivisempi kuin iäkäs mies. Tutkimuksen mukaan 36 prosenttia seksuaalisesti aktiivisista seitsemänkymppisistä naisista ja 32 prosenttia kahdeksankymppisistä naisista harrasti seksiä ainakin kahdesti kuukaudessa.

Tutkimuksen mukaan säännöllisestä seksielämästä huolimatta tutkimukseen osallistuneet harrastivat keskimäärin vähemmän seksiä ikääntyessään. Suurin osa tästä johtui iän mukanaan tuomista terveysongelmista, kuten niveltulehduksesta, erektio-ongelmista tai vaikeuksista saada orgasmi.

Women’s Healthin mukaan naisten ikääntyessä heidän seksuaalinen tyytymättömyytensä keksimäärin laski, kun taas miehet kertoivat enemmän tyytymättömyydestä seksielämäänsä. Tutkimusta tehneet kuitenkin huomauttivat, että on mahdollista, että seksistä on tullut iän myötä vain vähemmän tärkeää naisille.

Lähde: Women’s Health