Esimerkiksi rakkaudentunnustuksia kerrotaan usein viiden kuukauden jälkeen, kun taas sänkyyn hypätään jo viikon tai parin jälkeen.

Jokainen parisuhde etenee omalla tavallaan ja omaa tahtiaan. Moni silti miettii, mikä on esimerkiksi sopiva aika ennen kuin kertoo tunteistaan tai paljastaa suhteen Facebookissa.

Tätä ei tarvitse kuitenkaan miettiä enää, sillä Match.comin kysely on selvittänyt nykypäivän parisuhteen merkkipaalujen ajankohtia.

”Deittailijat yleensä saavat lohtua vertaamalla kokemuksiaan toisten kokemuksiin. Kaikki kysymme ystäviltämme, ’Milloin tiesit, että kumppanisi oli Se Oikea?’ tai ’Kuinka kauan kesti ennen kuin suutelitte?'”, Match.comin deittailun asiantuntija Kate Taylor kommentoi.

Kyselyyn vastasi yli 2 000 brittimiestä ja -naista. Kyselyn mukaan kolmannes (31 %) suutelisi uutta kumppaniaan heti, mutta 34 prosenttia alkaisi pitää toista kädestä kiinni 1-2 viikkoa tapailtuaan.

Neljännes (27%) hyppäisi sänkyyn ensimmäisen parin viikon aikana, kun taas 23 prosenttia odottaisi yhden kuukauden. Ensimmäisen kuukauden aikana myös 60 prosenttia esittelisi uuden kumppanin parhaalle ystävälleen.

Kyselyn mukaan suhde menee vakavampaan suuntaan keskimäärin viiden kuukauden (144 päivää tarkalleen) tapailun jälkeen, milloin monet parit tekevät rakkaudentunnustuksia toisilleen. 157 päivän jälkeen parisuhteesta kerrotaan sosiaalisessa mediassa oma parisuhdetilanne päivittämällä.

Puolen vuoden kohdalla tapahtuu kyselyn mukaan kolme merkkipaalua: omien epätäydellisyyksien paljastaminen (173 päivää tapailua), ensimmäinen riita (170 päivää) sekä usein uusi kumppani esitellään vanhemmille.

Puolen vuoden jälkeen yli neljännes (28%) jättäisi hammasharjansa toisen luo sekä 40 prosenttia sanoi, että tässä vaiheessa kumppani saisi oman laatikon vaatteileen ynnä muulle toisen luota. Suhteen tulevaisuudesta puhutaan, kun yhdessä olemista on takana noin vuosi.

Kyselyn mukaan kihloja nykypäivän keskiverto parisuhteessa vaihdetaan kahden vuoden (743 päivää) jälkeen ja hääkellot soivat hieman yli kolme vuotta ( 1 190 päivää) tapailun alkamisesta. Neljän vuoden jälkeen perheen perustaminen tulee ajankohtaiseksi.

”Jos parisuhteesi ei osu näihin merkkipaalujen aikoihin, käytä niitä omien oletustesi ja odotustesi muovaamiseen”, Taylor suositteli.

Match.comin kyselyllä selvitettiin suhteen merkkipaalujen lisäksi myös ikä, jolloin moni löytää rakkauden. Keskiverto ikä on kyselyn mukaan 27-vuotiaana, mutta naiset kohtaavat rakkaansa todennäköisemmin 25-vuotiaana ja miehet 28-vuotiaana.

Jos et kuitenkaan ole löytänyt vielä omaa kumppania ja olet ohittanut keskivertoiät, ei hätää; vain puolet kyselyyn osallistuneista oli tavannut kumppaninsa ennen kuin täytti 30 vuotta.

Katso täältä tarkempi grafiikka kyselyn tuloksista.

Lähde: Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia