Jääpalan pitäminen tietyssä kohtaa kehoa on alkujaan vanha kiinalainen tapa, jonka uskotaan parantavan terveyttä ja jopa nuorentavan elimistöä.

Kohta kehossa, jossa jääpalaa pidetään on niskassa, tarkemmin kohdassa, jossa pää ja niska yhdistyvät. Tätä paikkaa kiinalaiset kutsuvat nimellä Feng Fu.

Toimi näin:

  • Istu tai makaa vatsallasi
  • Aseta jääpalakuutio Feng Fu-kohtaan, eli pään ja niskan taipeeseen, keskelle. Pidä jääpalaa paikallaan 20 minuuttia.
  • Tee tämä säännöllisesti ennen nukkumaan menoa, välillä pitäen 2-3 päivän taukoa.

Alussa jääpala tuntuu tapansa mukaan kylmältä, mutta noin 40 sekunnin päästä, alat tuntemaan kohdassa lämpöä. Jääpalaniksin uskotaan vapauttavan endorfiinia kehoon, joka aiheuttaa hyvänolontunnetta. Niksin uskotaan myös vaikuttavan myönteisesti mielialaan, ruoansulatukseen, unenlaatuun ja lievittävän kipuja, kuten pää- ja hammassärystä.

On myös paljon väittämiä, että niksi torjuu sairauksia, kuten keuhko-, sydän- ja verisuonisairauksia ja estää stressiä. Ainakin jääpala niskassa tuo virkeyttä ja saattaa auttaa sinua keskittymään tähän hetkeen, joka itsessään on loistava stressintorjuntakeino. Menetelmää ei suositella raskaana oleville, epileptikoille, skitsofreniaa sairastaville tai henkilöille, joilla on sydämentahdistin.

Lue myös, kuinka jääpalojen avulla sinun ei välttämättä tarvitse koskaan silittää vaatteita.

Jaa tämä terveyttä edistävä niksi ystäville!

Lähde: Women Daily Magazine