Normaalia runsaammalle hiustenlähdölle voi löytyä syy vuodenajasta.

Hiustenlähtö on täysin normaalia, mutta jos olet huomannut, että viime aikoina irronneita hiussuortuvia on löytynyt enemmän ympäri kotiasi tai niitä on harjatessa irronnut tavallista enemmän, et ole kuvitellut asiaa – etkä ole asian kanssa yksin. Tutkimuksen mukaan hiustenlähtö nimittäin lisääntyy syksyllä ja kesällä, kertoo Metro.

Johns Hopkinsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijat perehtyivät Googlen hakuihin liittyen hiustenlähtöön tammikuusta 2004 lokakuuhun 2016 kahdeksassa eri maassa. Tutkijat selvittivät, että kaikissa kahdeksassa maassa kummallakin pallonpuoliskolla hiustenlähtöön liittyviä hakuja tehtiin enemmän kesällä ja syksyllä kuin talvella ja keväällä.

Metron mukaan tämä voi osoittaa, että useammat ihmiset kokevat hiustenlähtöä kesällä ja syksyllä kuin talvella ja keväällä. Syy tälle ei kuitenkaan ole täysin selvä.

Medical Dailyn mukaan yksi selitys lisääntyneelle hiustenlähdölle kesällä ja syksyllä voi olla se, että päänahan hiuksia tarvitaan suojaamaan päätä auringon säteiltä, suojaten näin herkkää päänahkaa auringonpolttamilta. Kun lämpötilat viilenevät ja valoisa aika vähenee kesän lopulla ja syksyllä, tämä tarve vähenee ja näin hiustenlähtö lisääntyy.

Metron mukaan tuoreen tutkimuksen tekijät ovat huomauttaneet, että lisätutkimukset hiustenlähdön ja vuodenajan kytkökseen liittyen ovat tarpeen, mutta päätutkija tohtori Shawn Kwatra uskoo, että löydökset voivat olla avuksi siinä, miten hiustenlähtöä hoidetaan.

”Tämä löydös on kliinisesti merkityksellinen potilaille, joilla hiustenlähtö pahenee kesä- ja syksykuukausina ja sillä on vaikutuksia terapioiden tehokkuuden arvioimisessa”, hän sanoi.

”Tulevat tutkimukset selvittävät tätä kytköstä lisää ja tutkivat hiuskierron fysiologiaa”, Kwatra lisäsi.

Tässä vaiheessa voi lohduttautua sillä, että hiustenlähtö on todella normaalia ja vuonna 2008 julkaistu tutkimus arvioi Medical Dailyn mukaan, että hiuksia voi irrota jopa 100 päivässä. Määrä vaihtelee hieman iän mukaan ja alle 40-vuotiailta hiuksia irtoaa keskimäärin enemän päivässä kuin yli 40-vuotiailta.

Metro kuitenkin huomauttaa, että jos hiustenlähtö tuntuu dramaattisesti lisääntyneen, kannattaa aiheesta ottaa yhteys lääkäriin ja selvittää, onko taustalla jotain muuta vai onko kyse vain normaalista hiustenlähdöstä.

Medical Daily muistuttaa, että hiustenlähtöä on väistämätöntä eikä hiusten harjaamatta jättäminen tai niiden peseminen harvemmin vähennä sitä. Onkin siis vain parempi hyväksyä se, miltä ei voi välttyä.

Voit lukea uudesta tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: Metro, Medical Daily


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia