Aina ei ole helppoa olla onnellinen, mutta siihen voi vaikuttaa myös itse omalla toiminnalla.

Kun tiedät, että voisit olla onnellisempi, kannattaa käyttää hyväksi näitä onnellisuusgurun, Emily Coxheadin, Healthista -sivustolle paljastamia vinkkejä. Onnellisuus ei ole hänen mukaansa yksinkertaista, joten se ei liity esimerkiksi pelkästään yhteen paikkaan tai hetkeen. Eikä sitä vain herää jonakin aamuna yhtäkkiä ilman stressiä ja huolta. Siksi kannattaakin hyödyntää näitä viittä vinkkiä, jotka Coxhead on meille paljastanut.

1. Ole tietoinen siitä, kuinka paljon kestät erilaisten tietojen ja uutisten saamista.

Meitä pommitetaan jatkuvasti negatiivisilla uutisilla ja kauhistuttavilla uutisotsikoilla ja erilaisilla tilastoilla, joista voimme huolestua. Myös sosiaalisen median kautta saamme selville monia negatiivisia asioita. Nämä kaikki tiedot eivät tee meitä ainakaan onnellisemmaksi. Siksi sinun on hyvä selvittää, että kuinka paljon kerralla kestät tällaista. Ja sen jälkeen voit esimerkiksi asettaa sellaisia estoja, joiden avulla et näe tätä kaikkea ainakaan liikaa kerralla.

Sinun ei ole pakko seurata sosiaalisessa mediassa henkilöä, jonka julkaisut aiheuttavat sinulle mielipahaa. Fyysisessä maailmassa seurassasi ovat ehkä vain sellaiset henkilöt, joiden seurassa viihdyt, eivätkä he aiheuta sinulle mielipahaa, joten tee se sama myös sosiaalisessa mediassa.

2. Et voi aina miellyttää kaikkia ihmisiä.

Se ei varmasti ole helppoa, että et pahastu ystäviesi tai pomosi negatiivisista kommenteista. Elämässäsi on kuitenkin paljon ihmisiä, jotka tulevat ja menevät elämäsi varrella. Et voi miellyttää heitä kaikkia, joten tulet saamaan välillä myös sellaisia kommentteja, jotka eivät ole mieleesi. Jos tunnistat ja tunnustat itsessäsi joitakin piirteitä, joista ei pidetä, se helpottaa elämääsi, jos joku ei sen takia haluakaan enää olla yhteydessä sinun kanssasi. Puhuminen muiden kanssa on todella tärkeää, ja sillä asiat ehkä taas selviävät, ja välinne ovat kunnossa. Se onnistuu helpommin, jos tiedät omat huonot piirteesi.

3. Etsi elämääsi asioita ja ihmisiä, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Mieti mitkä asiat oikeasti tekevät sinut onnelliseksi. Milloin olet viimeksi tehdyt jotain sellaista, josta oikeasti juuri sinä pidät? Jos se on jokin pienikin asia kuten uiminen tai leipominen, tee niitä enemmän.

4. Tee hyvää itsellesi

Tämä maailma on valitettavasti sellainen, että se ei tee meistä kovin helposti onnellisia. On paljon helpompaa löytää sellaisia asioita, jotka tekevät meidät surulliseksi kuten puutteemme tai vaikka ryppyinen iho. Silti olisi parempi löytää niitä asioita, joista voidaan olla itsessä ylpeitä, koska ne ovat niitä asioita, jotka tekevät onnellisemmaksi. Muutoksiakin voi tehdä esimerkiksi hoitamalla ihoa ja kehoa paremmin. Pienikin muutos niissä parempaan voi tehdä onnellisemmaksi.

5. Tee itse maailmasta parempi paikka elää

Jos toivot maailmassa jonkin asian olevan paremmin, yritä muuttaa se asia paremmaksi itse. Jos esimerkiksi olet ystävällisempi muille kuin mitä olit ennen, toivot sitä varmasti myös muilta. Mutta se, että teet sen itse, on sinulle helpompaa. Kun toinen tuntee sen takia olonsa mukavammaksi, ehkä se tekee myös sinut onnellisemmaksi.

Lähde: Healthista