Itsetehdyt kasvonaamiot ovat loistava tapa pitää huolta ihostasi ellet halua investoida suuria summia kaupan kosmetiikkahyllyjen antimiin. Löydät suurimman osan aineksista jääkaapistasi ja naamiot ovat sen lisäksi hyvin nopeatekoisia. Tästä löydät ohjeet 5 erilaiseen kotitekoiseen naamioon, jotka saavat ihosi hehkumaan!

Louis Hansel / Unsplash

Banaaninaamio
Banaani on todellinen superhedelmä, sillä siinä on lukuisia ainesosia. jotka tekevät taikoja ihollesi. A-vitamiini silottaa ihoasi, B-vitamiini ja kalium kosteuttavat sitä ja E-vitamiini piilottaa ryppyjä. Parasta kaikessa on, että naamio on super helppo ja nopea tehdä!

Tee näin:
Muussaa melko kypsä banaani kulhossa ja laita syntynyt tahna kasvoillesi. Anna naamion vaikuttaa n. 20 minuuttia ja pese se pois lämpimällä vedellä. Voit muokata reseptiä haluamallasi tavalla ja lisätä siihen vaikkapa majoneesia tai sokeria.

Dee / Unsplash

Sitruunanaamio
Sitruunat ovat täynnä AHA- ja BHA-happoja, jotka poistavat kuolleita ihosoluja ja mustapäitä ja auttavat myös akneen ja epätasaiseen ihonväriin. Naamiota ei kuitenkaan kannata käyttää useammin kuin kerran kahdessa viikossa, sillä iho voi muuten ärtyä happojen vaikutuksesta.

Tee näin:
Sekoita yhden sitruunan puristettu mehu n. puoleen desiin oliiviöljyä ja hiero seos kasvoillesi. Anna naamion vaikuttaa noin vartin verran ja pese se pois lämpimällä vedellä.

Shelley Pauls / Unsplash

Omenasiiderietikka-naamio
Tämä naamio parantaa kasvojen ihon verenkiertoa ja supistaa isohuokosia. Naamio myös tasapainottaa ihon pH-tasoa ja sopii erinomaisesti henkilöille, joilla on rasvoittuva iho.

Tee näin:
Pese ensin kasvosi. Sekoita 1 ruokalusikallinen omenasiiderietikkaa n. 5 desilitraan vettä ja huuhtele seoksella kasvosi pesun jälkeen.

Alexander Mils / Unsplash

Hunajanaamio
Hunaja on luonnostaan antibakteerinen ja siten loistava raaka-aine kasvonaamioon! Se taistelee aknea vastaan ja ehkäisee finnien syntymistä. Lisäksi hunaja kosteuttaa ihoasi!

Tee näin:
Sekoita n. ½ dl hunajaa 3 ruokalusikalliseen appelsiinimehua. Hiero seos kevyesti kasvoillesi ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Pese sen jälkeen pois haalealla vedellä.

Thought Catalog / Unsplash

Avokadonaamio

Herkullisuutensa lisäksi avokado on myös erittäin kosteuttava!

Tee näin:
Muussaa puolikas avokado ja lisää siihen hieman hunajaa. Levitä seos kasvoillesi ja anna vaikuttaa n. 10 minuuttia. Pese sen jälkeen pois haalealla vedellä.

Helli ihoasi näillä herkullisen luonnollisilla naamioilla ja anna ihosi hehkua!

Lähde: Celebs Pulse