Raikas ja makea ananas kuuluu monen lempihedelmiin. Herkullisuuden lisäksi tällä hauskannäköisellä hedelmällä on myös joitakin voimakkaita terveysvaikutuksia.

Time listasi kolme syytä lisätä ruokavalioon enemmän ananasta.

1. Sisältää runsaasti C-vitamiinia

Noin 2,5 desissä ananasta on yli 100 prosenttia päivittäin suositellusta C-vitamiinimäärästä. Sen lisäksi, että C-vitamiini tukee vastustuskykyä, se muun muassa vahvistaa kudoksia ja toimii antioksidanttina, joka taistelee esimerkiksi syöpää ja sydänsairauksia vastaan sekä ehkäisee soluja ennenaikaiselta vanhenemiselta.

2. Tekee ihosta terveemmän

Ananaksessa on myös runsaasti mangaani (2,5 desissä yli 75 prosenttia päivän saantisuosituksesta). Mangaani on mineraali, jota tarvitaan C-vitamiinin tavoin kollageenin rakentamisessa. Kollageeni on aine, joka tukee ihoa ja ehkäisee sen roikkumista ja ryppyyntymistä.

Mangaani on myös antioksidantti, joka suojaa ihosoluja UV-säteilyltä. Siksi ananasta kannattaa syödä erityisesti kesäisin.

3. Edistää ruoansulatusta

Ananaksessa on bromelaiini-nimistä entsyymiä, joka auttaa sulattamaan proteiineja, mikä taas ehkäisee turvotusta, ruoansulatusvaivoja ja uupunutta oloa.

Lisäksi ananaksen sisältämä kuitu auttaa ylläpitämään suoliston toimintaa ja ehkäisemään ummetusta.

Lähde: Time